• Haberler
  • İzmir
  • İYİ Parti İzmir, il müdürlüğü önünden Andımız'ı okudu

İYİ Parti İzmir, il müdürlüğü önünden Andımız'ı okudu

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-İYİ Parti tarafından 2023-2024 eğitim yılının ilk günü dolayısıyla 81 ilde ortak açıklama gerçekleştirildi....

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-İYİ Parti tarafından 2023-2024 eğitim yılının ilk günü dolayısıyla 81 ilde ortak açıklama gerçekleştirildi. İzmir İl Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı, basın açıklamasına Andımız’ı okuyarak başladı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, hükümete Andımız’ın okullarda yeniden okutulmaya başlanması yönünde çağrıda bulundu.

‘BİREY DEĞİL SEÇMEN YETİŞTİRİLİYOR’

Cumhuriyetin temel niteliklerinden birinin eğitim ve öğretim birliği olduğunu söyleyen Bezircilioğlu, “Vakıflar, cemaat, dernek grup ve benzeri din eğitimi veya değerler eğitimi adına MEB müfredatı dışında birtakım faaliyetlerde bulunmak, ülkemizdeki eğitim ve öğretim sürecini olumsuz etkiliyor. Zira bu tür faaliyetlerde bulunan grupların hangi müfredata, hangi programa bağlı kaldıkları da meçhuldür ve bu durum oldukça tehlikelidir. Şunu özellikle belirtmek isteriz ki; çağdaş ve modern eğitim ile birlikte, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması her zaman olduğu gibi öncelikli talebimizdir. Bıkmadan usanmadan, her türlü mecrayı kullanarak her fırsatta bu talebimizi haykırıyoruz, çünkü ülkemizin temel sorunu budur. Bugün de içinde bulunduğumuz eğitim sistemi, ne yazık ki, birey yetiştirme değil, seçmen yetiştirme üzerine kuruludur” dedi.

‘BESLENME’ ÇIKIŞI!

Bezircilioğlu, Türkiye’de 1 milyon 358 bin çocuk açlık sınırında bulunduğunu belirterek, “İlkokul 4. sınıfların yüzde 40’ı ve 8. sınıfların yüzde 46’sının okula aç gidiyor. Buradan iktidara sesleniyoruz; hadi bakalım seçim döneminde, bizden kopya çekerek verdiğiniz ücretsiz yemek sözünü yerine getirin! Kısacası, öğrencilerimizdeki beslenme sorunlarının üzerine mutlaka ama mutlaka eğilmeliyiz. Sağlıklı ve nitelikli bireyler yetiştirilmesi için eğitimimiz, dünyadaki evrensel kalite standartlarına yükseltilmelidir. Öğretmenlerin açlık sınırında çalıştırılmalarının önüne geçilmeli, ebeveynlerin üzerindeki maddi manevi ekstra bir yük olan servis çilesine son verilmelidir.

 

 

Bakmadan Geçme