İYİ Parti İzmir'de kongre heyecanı

Sıla ARABACIOĞLU/Yeni İzmir-İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı 3'üncü Olağan Kongresi, Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda başladı....

İYİ Parti İzmir'de kongre heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla ARABACIOĞLU/Yeni İzmir-İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı 3’üncü Olağan Kongresi, Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda başladı. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı için 5 ismin adaylığını açıklarken yaşanan gelişmelerin sonucunda Sarı Liste’de Ülkü Doğan, Mavi Liste’de Sinan Bezircilioğlu yarışıyor.

Kongre, mevcut başkan Hüsmen Kırkpınar’ın konuşmaları ile başlarken ardından İYİ Parti İzmir Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray daha sonra ise İYİ Parti İzmir Milletvekili TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu konuşmalarını gerçekleştirdi. ‘Siyasi konuşmalar’ gündeminden sonra ise İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayları Sinan Bezircilioğlu ve Ülkü Doğan delegelere kürsüden seslendi. Saat 14.20 itibariyle ise oylama başladı.

‘KAZANAN İYİ PARTİ OLACAK’

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Yaşadığımız sıkıntıların sonunda 6 ay sonra seçime girdik. Yüzde 10 oy aldığımız dönemde sayımız 2 bin 867 üyemiz vardı. Her iki bölgeden ve vekil çıkarttık. O gün 2 bin 367 olan üye sayımızı 30 bine taşıdık. Ülkü ve Sinan kardeşim için sandıklar kurulacak ve tatlı rekabet sonucunda terk ettiğim koltuğa oturacak. Peki, kazanan kim olacak? İYİ Parti olacak, kimsenin bundan şüphesi olmasın. İnşallah biz İzmir’de de Türkiye’de de birinci parti olacağız” dedi.

‘KÖTÜ NİYETLİLER BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZ’

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, çok adaylı kongrelerin iktidara yürüme müjdesi olduğunu dile getirerek, “Bu çok adaylı medeni yarış partimizin iktidara yürüdüğünün müjdesidir. O nedenle kırıcı olmamak ve partimize zarar vermemek koşulu ile tartışma olmasını doğal kabul ederim. Kongrelerimiz demokrasi arenalarıdır. Buradan herkes söyleyeceğini söyler zaten söylemelilerdir. Ama en son sözü teşkilatlarımız ve delegelerimiz söyler. Ben her İYİ Partili’nin kararını vicdanında tartarken önce Türk milletini sonra partimizi sonra da genel başkanımızı düşünerek karar vereceğinden eminim. Kararınız ne olursa olsun saygı değerdir, kimi seçerseniz seçin onunla çalışmaktan şeref duyacağız. Kötü niyetliler bizim birliğimizi bozamaz” diye konuştu.

5 yıldan uzun süredir İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Çıray, “Bundan emin olun bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Çıray, bu açıklamaları ile Dervişoğlu ile arasında gerginlik olduğu iddialarına da cevap vermiş oldu.

Haber

‘BİRLİĞE KİMSE ZARAR VEREMEZ’

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, konuşmasına ‘Yeni Asır burada mı?’ diyerek başladı. Dervişoğlu’nun daha sonra ‘Buradaysa çıkmasın, Aytun Bey ile birazdan kavga edeceğiz’ demesi de dikkat çekti. Dervişoğlu daha sonra kavga iddialarına yanıt vererek, “İzmir, Türkiye’de demokrasinin beşiğidir, İzmir birliğin beraberliğin sembolüdür. O sebeple bu kentte; o parti şu parti o ilçe şu ilçe tartışmaları yaşanmaz. İzmir’in birliğine kimse zarar veremez. Ben bir meslektaşım ile basın mensupları istiyor gibi kavga edeceksem bu abesle iştigaldir. İYİ Parti kavga çıkarmak, kutuplaştırmak ve ayrıştırmak için kurulmuş bir parti değildir” açıklamasını yaptı.

‘Genel merkezin adayı’ söylemlerine atıfta bulunan Dervişoğlu, “İYİ Parti’nin içinde tek bir kişinin alacağı bir karar yoktur. İYİ Parti’nin içinde tek bir kişinin dayatacağı bir karar yoktur. Biz neden kurulduk? Tek adamlar karar veriyor, memleket felakete gidiyor diye kurulduk. Ben bu partinin gelenek muhafızı değilim.” dedi.

Haber

DERVİŞOĞLU’NA TEPKİ

Dervişoğlu, ‘12 ilçe, Sinan kardeşime destek açıklaması yaptı. Onlar tanımasa yapmazlardı, buna saygı duyuyorum. Ama İzmir’in 30 ilçesi var…’ dediği sırada Sinan Bezircilioğlu’nun destekçileri ayağa kalkarak tepki gösterdi. Salondaki gerginliğin azalmasının ardından Dervişoğlu, ‘Kongreden İzmir’in 30 ilçesine hizmet edecek bir il başkanı çıkacağına inanıyorum’ diyerek sözlerini bitirdi. Bezircilioğlu’nu destekleyen delegeler ise ‘Aytun’ sloganları atmaya başladı.

‘İKTİDARA GİDEN YOLUN AYAK SESLERİ’

İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Sinan Bezircilioğlu, talip olduğu görevin bilincinde olduğunu vurgulayarak, “Her birlikte bu zor ve meşakkatli görevin üstesinden gelerek partimizi İzmir’de birinci parti yapma hedefini ortaya koyacağız. Bugün bu salonun böyle çoşkulu, heyecanlı, tıklım tıklım olması da partimizin geleceğine dair umudumuza umut katmaktadır. Bu dinamizm iktidara giden yolun ayak sesleridir” dedi.

‘İZMİR’E İYİ PARTİ YAKIŞIR’

‘İzmir’de birinci parti olacağız’ hedefini tekrardan hatırlatan Bezircilioğlu, “Mayıs ayı geldiğinde iyilik güneşi doğacak ve ampulün geçerliliği kalmayacak. Bizim yarışımız partimizi iktidara taşıma yarışıdır. Çünkü İzmir’e İYİ Parti yakışır. Bu hedefi gerçekleştirmek için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Biz teşkilatlarımızın emrinde olacağız. Annemiz, ablamız, genel başkanımız Meral Akşener’in emrinde olacağız. Başka kimsenin emrinde olmayacağız. Hedefimiz her iki bölgede toplam 9 vekil çıkartmaktır. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 20 ilçede İYİ Parti bayrağını dalgalandırıp İzmir’i ‘İYİ Belediyeciliği’ ile tanıştıracağız. İzmir’de, Ülkemizde İYİ Parti’nin rüzgarını estireceğiz” diye konuştu.

‘AMACIM İZMİR’İN NEFESİ, SESİ VE GÜNEŞİ OLMAK’

İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Ülkü Doğan, bu yola çıkarken amacının İzmir’in bütün ilçelerinin sesi, nefesi ve güneşi olmak olduğunu dile getirerek, “En önemlisi İYİ Parti’yi iktidara taşıyacak olan Genel Başkanımız Meral Akşener’in İzmir’deki gücü olmak için yola çıkıyorum. Ben en büyük dayanağım sizlersiniz. Kongrelerin demokrasi için çok önemi var. Düşünüyorum ki Meral Akşener için imza verdiğimizde başımıza neler açıldı. Ben ülkeye kadın eli değmesinin farkını bildiğim için ilk günden beri Meral Akşener’in izindeyim” açıklamasını yaptı.

‘BEYLER SİZLERİ BİRAZ KOLTUKLARINIZDAN KALDIRACAĞIZ’

Kadın genel başkanın partisinde kadın il başkanı olarak kadın ve çocuklar başta olmak üzere her kesin için çalışacaklarının altını çizen Doğan, “Kusura bakmayın beyler sizleri biraz koltuklarınızdan kaldıracağız. Önümüzde çok önemli bir seçim var,  hiç durmadan çok çalışmalıyız. Bizim amacımız birleştirmek, bir olmak. Ayrıştırmak kolay, birleştirmek zordur. Biz 30 ilçe başkanımız ile omuz omuza çalışacağız. Ben il başkanlığına hazırım. Bu seçimin kaybedeni yok, kazanan İYİ Parti olacak” ifadelerini kullandı.

İŞTE LİSTELER…

İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde açıklanan listeler şu şekilde:

Haber

Haber

KİMLER KATILDI?

Kongreye; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Uz ile Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan, mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Saadet Partisi Genle Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir İl Sekreteri Ahmet Yıldız katıldı.

Fotoğraflar: Batuhan Vuruşkanlar

Bakmadan Geçme