• Haberler
  • İzmir
  • İYİ Parti İzmir'in vekil adayı istifa etti: Hayale kapıldım, şimdi yuvama döndüm

İYİ Parti İzmir'in vekil adayı istifa etti: Hayale kapıldım, şimdi yuvama döndüm

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Millet İttifakı'nın seçim yenilgisinin ardından muhalefetten dikkat çeken söylemler gelmeye başladı. İzmir'de ise bir...

İYİ Parti İzmir'in vekil adayı istifa etti: Hayale kapıldım, şimdi yuvama döndüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Millet İttifakı’nın seçim yenilgisinin ardından muhalefetten dikkat çeken söylemler gelmeye başladı. İzmir’de ise bir yenisi MHP İzmir İl Başkanlığı’nda yaşandı. 2017 yılında uzun yıllar görev aldığı MHP’den ayrılıp 2017 yılında İYİ Parti’ye geçen İYİ Parti İzmir 2.Bölge 3.Sıra Milletvekili Adayı Arzu Yıldırım, zehir zemberek sözler ile partisinden ayrıldı. Yıldırım ile birlikte İYİ Partili Sema Şen ve Hasan Tombul da MHP’ye katıldı. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, istifaların devam edeceğini dile getirerek, “MHÜ ülkücülerin ana kucağıdır baba ocağıdır. Yuvana hoş geldin. İstifalar devam ediyor. Her hafta bu şekilde katılımlar yapacağız” dedi.

BAHÇELİ’DEN ÖZÜR DİLEDİ

16 yaşından beri Ülkü Ocakları’nda görev aldığını söyleyen Yıldırım, “2017 yılında bir haylin peşinde takılarak partimden ayıldım. İYİ Parti İzmir’in Bayraklı Teşkilatı’nın kurucusu olarak görev aldım. 2023 seçimlerimde arkadaşlarımız ısrarı ile milletvekili aday adayı oldum. Temayül yoklamasında birinci çıktım ama istedi üçüncü sırada yer aldım. Listelerin liyakat esası değil de maddi üstünlük ile belirlendiğini gördüm. Sosyal medyada küfürler savuran ve illegal işler ile ilgili olduğu söylenenlere kapılar açıldı. Dürüst insanlara ise kapılar kapatıldı hatta susturuldu. Türk halkı kandırılmıştır. Gelinen noktada küresel çıkarların oyuncağa olmuş bir partinin içinde olmayacağını geç de olsa anladım. Bir hayalin peşinde takılarak gittiğim İP’te ülkücüler sevilmez. Genel Başkanım Devlet Bahçeli’den tüm kalbimle özür diliyorum. Gelirken çekinerek geldim. Veysel Başkanıma teşekkür ediyorum. Beni yürekten karşıladı” diye konuştu.

Bakmadan Geçme