• Haberler
  • Gündem
  • İYİ Parti Menderes Belediye Başkan Adayı Ergun Özgün: İnsanların evlerini başına yıktılar

İYİ Parti Menderes Belediye Başkan Adayı Ergun Özgün: İnsanların evlerini başına yıktılar

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İYİ Parti Menderes Belediye Başkan Adayı Ergun...

İYİ Parti Menderes Belediye Başkan Adayı Ergun Özgün: İnsanların evlerini başına yıktılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İYİ Parti Menderes Belediye Başkan Adayı Ergun Özgün, şu açıklamalarda bulundu:

1999 yılında Menderes Belediye Başkanı olarak göreve başladığımda, Menderes, göç veren ve atıl durumda olan bir yerleşke konumundaydı. O zor günlerde, ilçemin çamurlu yollarında, kahvehanelerinde, duvarları yıkık ve kireç vurulmuş avlularında her türlü zorlukla karşılaşılan bir yerdi. Ancak, o dönemde ilçemde yaşanan bu sıkıntılara karşı, kime ne söz verdimse gücümün yettiğince yerine getirmeye çabaladım. İnanıyorum ki, verdiğim sözlerin çoğunu başarıyla gerçekleştirdim.

‘‘İZİN VERMEYECEĞİMİ SÖYLEDİM’’

İYİ Parti Menderes Belediye Başkan Adayı Özgün, 2009 yılında tapulu evlerin, Tahtalı Barajı koruma havzası yönetmeliği gereği İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, o dönemin belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun imzasıyla yıkıldığını belirterek, şu ifadelerle devam etti:

O dönemde evleri yıkılan vatandaşlarımızla birlikte, bu acıları paylaştık. Evsiz kalan yurttaşlarımıza kendi belediye imkanlarımızla çözüm üretmek için verdiğimiz mücadele üzerinden yıllar geçti. 2013 yılında Tahtalı Barajı’nı tehlikeye sokuyor diye insanların evlerini yıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölgeye yüksek kapasiteli çöp tesisini uygun gördüler. Projeyi öğrendiğimde, ‘bedeli ne olursa olsun, ilçemde asla buna izin vermeyeceğimi’ yüksek sesle ve defalarca dile getirdim. Menderes’in 100 yıllık çöplük olmayacağını vurguladık.

‘‘KAYBEDECEK TOPRAK YOK’’

2014 yılından bu yana Başkan Ergun Özgün olarak değil, belki ama yurttaş Ergun Özgün olarak mücadele etmeye, doğruları konuşmaya sizden aldığım güçle devam edeceğim. Anlatacak çok hikayemiz, paylaşacak çok anımız var. Ancak hayat durağanlığı kabul etmez; görevimiz daha iyi, daha doğruyu, daha güzeli var etmek olmalı. Bugün İYİ Parti çatısı altında vatanseverliğimiz, sarsılmaz Atatürk sevdamızı, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü savunmaya en güçlü ve kararlı halimizle devam ediyoruz. Bu güç, yerel yönetim anlayışımızı daha verimli ve kararlı bir şekilde sürdürmemizde bize destek olacak. Küçük Menderes’in satılacak toprağı, kaybedecek zamanı, sorumsuz kişiliklere ve rastlantısal koşullarda mevkiler edinmiş sözde yetkililere katlanacak sabrımız kalmadı!

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme