• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Partili Çobanoğlu belediye başkan aday adaylığını açıkladı

İYİ Partili Çobanoğlu belediye başkan aday adaylığını açıkladı

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre, yerel seçimlere aylar kala siyasiler adaylığını açıklamaya başladı. İYİ...

İYİ Partili Çobanoğlu belediye başkan aday adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre, yerel seçimlere aylar kala siyasiler adaylığını açıklamaya başladı. İYİ Parti Bayraklı ilçe başkanı Erdinç Çobanoğlu, daha iyi etki yaratmak için İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında belediye başkan aday adaylığını açıklamak için basın toplantısı düzenledi.

Haber

Erdinç Çobanoğlu

Parti üyelerinin ve basının katıldığı toplantıda belediye başkan aday adaylığını açıklayan Çobanoğlu, İYİ Parti olarak seçimlere katılma nedenlerini şu şekilde açıkladı:

“2017 Referandumu sonrası 2018’den itibaren ülkemizde uygulamaya başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Partililerin ittifak yapmasını zorunlu kılmış ve bu kapsamda 2018 genel seçimleri, 2019 yerel seçimleri ve son olarak da 2023 genel seçimlerinde Millet İttifakı çatısı altında partimiz seçimlere girmiştir. Ancak ittifak çatısı altında parti kimliğimizi seçmenimize anlatabilmek pek mümkün olmamıştır. İYİ Parti milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir partidir.”

İYİ Parti’nin amacına değinen Çobanoğlu, bunu ülkeyi yönetmek ve Atatürk’ün hedefi olan muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu belirtti.

‘Bayraklı’ya hak ettiği hizmet hiçbir zaman verilmemiştir’

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen 2023 Mayıs seçimleriyle alakalı açıklama yapan Çobanoğlu, muhalefet ve iktidar partisini eleştirerek şunları söyledi:

“İktidar partisi ve ana muhalefet partisinin söylemlerinde çok farklı fakat icraatlarındaysa birbirinden farklı olmayan partiler olduğu milletimiz tarafından görülmüştür. Bu sebeple genel idare kurulumuz tarafından önümüzdeki yerel seçimlerde hür ve müstakil olarak girme kararı alınmıştır. Bayraklı özelinde baktığımızda da Bayraklı ilçe olduktan sonra üç dönemdir CHP belediye başkanları tarafından yönetilmektedir. Bayraklı’ya yakışır yatırımlar ve halkımıza hakkettiği hizmet hiçbir zaman verilmemiştir. Bir tarafta dini ve milli değerlerle söylemlerde bulunan fakat işçiyi, memuru, emekliyi ezdikçe ezen bir iktidar partisi ve diğer tarafta Atatürkçü, halkçı söylemlerle bize oy vermezseniz AK Parti kazanır, söylemleriyle seçmenimizden oy alan ana muhalefet partisi.”

VAATLERİNİ ANLATTI

Bayraklı hakkına seslenen Çobanoğlu, Bayraklı belediye başkanı olduğu takdirde yapacaklarını şu şekilde anlattı:

“Büyük düşün artık Bayraklı! Artık biz varız, İYİ Parti var. Biz kazandığımız takdirde belediyeyi, Bayraklı halkımızla birlikte yöneteceğiz. Bizim dönemimizde üç-beş yerden maaş alan çalışanımız olmayacak. Çalışanlarımızın ekmeğiyle oynamayacağız. Adam kayırmacılık, ırkçılık, mezhepçilik, yolsuzluk olmayacak. Bayraklı’nın kaynakları doğru kullanılacak ve yapacağımız yatırımlarla marka kent yaratacağız. Bayraklı’nın imar, altyapı, temizlik, ilaçlama ve bunun gibi bütün problemlerini nasıl çözeceğimizi çok iyi biliyoruz. Bayraklı üst düzey hizmeti hak ediyor. Bu sebeple ömrünün 40 yılını Bayraklı’da geçirmiş, ekmek parasını da Bayraklı’da kazanmış, acı tatlı anılarını Bayraklı’da yaşamış olan bir kardeşiniz olarak Bayraklı halkımıza hizmet etmek amacıyla Bayraklı belediye başkanlığına aday adayı olduğumu ilan ediyorum.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme