• Haberler
  • Genel
  • İYİ Partili Çömez’den masaya dönme koşulu

İYİ Partili Çömez’den masaya dönme koşulu

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, altılı masada prensiplerin çiğnendiğini, eğer prensiplere uyulursa masaya dönebileceklerini ifade etti.

İYİ Partili Çömez’den masaya dönme koşulu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Halk TV’de Sansürsüz programına katıldı.

Çömez, “Süreç daha diplomatik daha uyumlu yönetilebilirdi. Hala bu şans var mı; ben hala bu şans olduğunu düşünüyorum. Amaç Türkiye’nin içinde bulunduğu vahim durumdan Türkiye’yi kurtarmak. Önümüzdeki günlerde neler olacak hep birlikte göreceğiz. Ben 6’lı masanın tezlerini savunan herkesin aynı fikirde olacağını biliyorum” dedi.

Mutabakat metnine sonuna kadar sadık olduklarını ve masadan kalkmadıklarını belirten Çömez, “Asla ve asla Cumhur İttifakı’nın, Erdoğan ve avanelerinin el ovuşturmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz Erdoğan’ın tek adam rejimini şiddetle reddediyoruz. Kemal Bey’in adaylığına itiraz yok. Kemal Bey önemli ve değerli bir siyasetçidir. Sayın Akşener bizimle yaptığı toplantılarda bugün dahil kendisi için bunları tekrarlamıştır. Karşı çıktığımız şey prensiplerden sapılması. Bu prensiplere uyulursa Kemal Bey’in adaylığına itirazımız yok. Altı ayrı siyasi partinin belirleyeceği 6 ayrı anket şirketinin verilerine biz saygı duyacağız. Bizim kişilerle ilgili bir tartışmamız yok. Prensipler ve ilkeler çerçevesinde bakalım.” dedi.

Çömez, “Yapılan anketlere güveniyor musunuz’ sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Bu ülkede yıllardır anket yapılıyor. Yanılanlar da oldu isabetli karar açıklayanlar da oldu. Hakiki anket sandıktır. Ama o masayı oluşturan bütün bileşenlerin ortak niyeti erdoğan rejiminden kurtulmaktır. Biz seçilecek aday istiyoruz. Kişilikle ilgili bir tavrımız yoktur. Masanın prensipleri çiğnendi prensiplere dönülmesi halinde masaya döneriz.”

Seçimlerin ikinci tura kalması ve adayların Erdoğan-Kılıçdaroğlu olması durumunda İYİ Parti’nin nasıl bir yol izleyeceği ve kime destek vereceğini sorusuna Çömez, “Siyaset çözüm sanatıdır. Netice almayı gerektirir. Biz güçlü bir tek adayla Erdoğan rejimini devirmeye devam etmeyi istiyoruz. Bir ara formülle masanın birlikteliğinin sürmesi demokrasi açısından önemli. Eğer seçim ikinci tura kalırsa biz bütün desteğimizi Erdoğan’ın karşısına yığacağız” şeklinde yanıt verdi.

 

Bakmadan Geçme