• Haberler
  • İzmir
  • İYİ Partili Dervişoğlu, 'Erdoğan bizi ne zaman tehdit etse saldırıya uğruyoruz'

İYİ Partili Dervişoğlu, 'Erdoğan bizi ne zaman tehdit etse saldırıya uğruyoruz'

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, milletvekili adaylarının belirleneceği temayül yoklamasında oy kullanmak için Celal Atik Spor Salonu'na geldi. Dervişoğlu, oy kullanmasının ardından basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

İYİ Partili Dervişoğlu, 'Erdoğan bizi ne zaman tehdit etse saldırıya uğruyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-İYİ Parti İzmir Teşkilatı, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başında gitti. Temayül yoklamasına kendi isteği ile giren İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, oy kullanmak için Celal Atik Spor Salonu’na geldi. Dervişoğlu, oy kullanmasının ardından basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. Dervişoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın silahlı saldırıya uğraması ile ilgili gelen soruyu yanıtlayarak, “Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı gibi konuşmuyor. Sayın Erdoğan bizi ne zaman tehdit etse, saldırıya uğruyoruz” dedi.

‘DEMOKRASİ MÜCADELESİ’

Yoklamaya kendi isteğiyle girdiğini dile getiren Dervişoğlu, “Diğer arkadaşların pozisyonu ile alakalı bir şey söylemeyeceğim. Ben demokrasi ve hukuk mücadelesi vere vere İYİ Parti’nin kurulduğunu biliyorum. Hikayesi büyük olan bir partinin sıradan parçası olmaya rıza gösteriyorum. Biz bu oylamanın genel merkezimle birlikte üye bazında yapılmasına uygun olacağına karar verdi. Genel başkanımızın da tercihleri bu noktadaydı. Umarım ki herkesin iradesi sandığa yansır. Kırsaldaki üyelerimizin buraya gelip oy kullanması kolay olmayacak. Biz aday adaylarımız ile birlikte onların bulundukları yerden seçim merkezine gelmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

ÜSLUP ELEŞTİRİSİ

Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan saldırı ile ilgili gelen soruyu da yanıtlayarak, “Sayın Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı gibi konuşmuyor. Onun ifadeleri birilerine suç işleme imtiyazı veriyor gibi bir izlenim yaratıyor. Dolayısıyla söylemlerine ve diline dikkat etmesi gereken bir makamda olduğunu hatırlaması lazım. Sayın Erdoğan bizi ne zaman tehdit etse, saldırıya uğruyoruz. Sayın Genel Başkanımızın evine saldırıldı, linç edilmeye kalkışıldı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı bir cenazede linç edilmeye çalışıldı… Bu şartlarda ben toplumsal gerginliğe vesile olacak sözler sarf etmek istemiyorum. Ben buradan cumhurbaşkanının dilini ve üslubunu düzeltmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘OYLA GELEN OYLA GİDECEK’

Son olarak seçim güvenliği ile ilgili de düşüncelerini aktaran Dervişoğlu, “Seçimin sıhhatiyle ilgili endişeleri dillendirmenin anlamı yok. Oyla gelen oyla gidecektir. Mustafa Kemal’in bir sözü var, geldikleri gibi gidecekler. Beni hiçbir endişem yok. Ben bu milletin cesaretine aklına ferasetine tarihin defalarca şahitlik ettiğini biliyorum. O yüzden neden endişe duyayım. Sandıkla geldiler sandıkla gidecekler” açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme