• Haberler
  • İzmir
  • İYİ Partili Hüsmen Kırkpınar'dan kan kaybı ve Ümit Özlale yorumu!

İYİ Partili Hüsmen Kırkpınar'dan kan kaybı ve Ümit Özlale yorumu!

İYi Part İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, Ümit Özlale'nin istifası ile İYİ Parti'nin Meclis'teki milletvekili sayısının 30'a düşmesinin 'kan kaybı olarak değerlendirmediklerini söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Ülkü Doğan ile parti binasında gazetecilerin sorularınuı yanıtlayan İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, partide görev yapmış ve daha sonrasında istifa etmiş hiçbir milletvekilinin arkasından yorum yapmadıklarını belirterek, "Bizim prensip olarak; İYİ Parti'ye gönül vermiş, seçilmiş daha sonrada istifa etmiş, herhangi partiye geçmiş veya bağımsız kalmış hiçbir milletvekilinin arkasından konuşamak gibi bir politikamız yok" dedi.

"KAN KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra partide yaşanan istifaların sonucunun Ümit Özlale’den gelmesinin hem partinin hem İzmir il teşkilatının kan keybettiği yorumlarına Kırkpınar, “Kan kaybettiğimizi düşünmüyorum” yanıtını verdi.

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar İzmir ve Türkiye gündemine dair de değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın sağlık ve şehir hastaneleri politikalarını eleştiren Kırkpınar, 2024’ün şubat ayından bir önceki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorduğu soruyu hatırlattı. Fahrettin Koca’ya “İzmir’de eğitim araştırma hastanelerinde yapılamayan ne şehir hastanesinde yapılıyor? Şu ana kadar hasarlı hastanelerden kaçı yenilendi?” sorularını sorduğunu ancak sorunun üzerinden 8 ay geçmesine rağmen yanıt gelmediğini söyledi.

BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ SORUSU

Kırkpınar konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hayatımız için önemli olan şeylerin başında sağlık gelir. Mevcut iktidarın 22 yıllık geçmişinde olmazsa olmazımız dediği ve İngiltere’den örnek aldığı Şehir Hastaneleri projesi var. 19 ilde 24 Şehir Hastanesi var. Bir tanesi de açılışı seçim dönemine denk getirilen İzmir Şehir Hastanesi. Buradan Sağlık Bakanı’na sesleniyorum, Bayraklı Şehir Hastanesi açılmasıyla diğer hastanelerin hastaları buraya yönlendiriliyor. Bu durum yığılmalara neden oluyor. Bu sorunun giderilmesi için nasıl bir çözüm düşünülüyor? MR için bugün hastaneye gitseniz elinize verilen pusulada en az altı sonrası için gün veriliyor. Bunlar İzmir’de olduğu gibi şehir hastanelerinin oldu 19 ilde de yaşanıyor. Yap – İşlet – Devret modeli yapılan hastaneler eğitim araştırma hastaneleri varken yapıldı. Eğitim Araştırma Hastanelerinde yapılamayan ne Şehir Hastanesi’nde yapılıyor? Şu ana kadar hasarlı hastanelerden kaçı yenilendi? Bu ve daha fazlasını Bakan Bey’e sordum. Bu soruyu önceki bakana sormuştum. Tabii bakan bey azledildiği için, ben yeni bakanın adını hatırlamıyorum. Bu sistemin getirdiği insanlar, sorumsuz insanlar fakat sorumluluk makamında oturan insanlardır

"İZMİR'DE DEPREME DAYANIKSIZ 10'UN ÜZERİNDE HASTANE VAR" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 yılında ekonominin başına getirdiği damadının ve maliye bakanlarının değişmesiyle başlayan gel git hala devam ediyor. Koltuklara oturtulan isimlerin başarısızlığı yetersizliği yönetim anlayışından kaynaklanıyor Birlik sağlık Sen’in açıklamalarına göre İzmir’de depreme dayanıksız 12 hastane var. Bir de acil bölgesi kapatılan Dokuz Eylül Acil Servisi var. Burası acil servis hekimlerinin mobbing nedeniyle istifa ettiği bir yer oldu. Üniversite hastanesi olması sebebiyle hastane ve acil servis buranın can damarıydı. Acil servis kırmızı alan hariç kapatıldı. İzmir’de depreme dayanıksız 10’un üzerinde hastane varken burada nerdeyse acil servisin tamamı kapatılıyor. Bir acil servisin tamamen kapatıldığı görülmüş şey değildir"

"İZMİR YENİDEN KABUSA UYANDI"

İzmir'de yaşanan krililik ve yangınlara da dikkat çeken Hüsmen Kırkpınar, belediyelerin ve bakanlığın iş birliğinde çalışması gerketiğini söyledi. Kırkpınar, Çevre konusunda herkesin duyarlılık ve hizmet beklediğini belirten Kırkpınar, “Şehir hayatı veya kırsalda çevre herkesin duyarlılık ve hizmet beklediği bir alandır. Burada ölü balıkların kıyıya vurması ve kötü kokuyla İzmirli yeniden bir kabusa uyandı. Yaklaşık 30 yıldır sosyal belediyecilik anlayışının olduğu İzmir’de bu sorun çözülmeye çalışılıyor. Elbette bir şeyler yapılıyor ama yetersiz" dedi.

"BİR SEÇİM SONRA PİŞMAN OLACAKLAR"

"Hükümet neden İzmir'e şaşı bakıyor?" diye soran Kırkpınar, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

"Kuzey Güney hattı veya doğu hattına baktığınızda her tarafta bir koku, çöp havuzuna dönmüş körfez var. Bu konunun sadece yerel yönetimlere devredilmesi kadar olağan dışı bir şey yok. Hükümet, neden İzmir’e şaşı bakıyor? Pencereleri açtığımızda ya da sahile çıktığımızda aldığımız koku yalnızca iktidara ya da muhalefete oy verenlerin değil tüm İzmir’in sorunudur. Burada sorumluluğu yerel yönetimlere bırakılması doğru değildir. İzmir’de yaşayanların kabahati ne? Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinde körfez bu haldeyse Türkiye’nin tamamına talibiz diyen ana muhalefetin bu soruna odaklanarak ortak akılla çözmesi gerekir. Bu çok zor değil ama çok zoru İzmir’e reva görenler günü geldiğinde bir seçim sonra pişman olacaklar"

Bakmadan Geçme