• Haberler
  • İzmir
  • İZBAN'da dijital dönem başlıyor! QR kodla biniş kolaylığı

İZBAN'da dijital dönem başlıyor! QR kodla biniş kolaylığı

İzmirliler toplu taşımada kart taşımadan nasıl seyahat edecek? Dijital İzmirim Kart, İZBAN'da ne gibi avantajlar sunacak? 'Gittiğin Kadar Öde' ve indirimli biniş kolaylıkları artık dijitalde de mümkün mü? 28 Ekim'de devreye girecek bu yenilik, ulaşımda ne tür değişiklikler getirecek? Tüm detaylar haberimizde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda QR kodla biniş sağlayan Dijital İzmirim Kart uygulamasını İZBAN'da da kullanıma açıyor. 28 Ekim’den itibaren İzmirliler, Dijital İzmirim Kart ile İZBAN’da seyahat edebilecek ve bu sayede fiziksel kart taşıma zorunluluğu olmadan ulaşım sağlayabilecek. Belediye iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’nin geliştirdiği bu uygulama, kent genelindeki ulaşımda dijitalleşme sürecini hızlandırıyor.

İZBAN'da dijital dönem başlıyor! QR kodla biniş kolaylığı

DİJİTAL KARTLA KOLAY VE HIZLI SEYAHAT DÖNEMİ 

Dijital İzmirim Kart uygulaması ile ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, metro, tramvay ve artık İZBAN’da yolculuk yapmak mümkün hale gelecek. İzmirim Kart mobil uygulamasından Dijital İzmirim Kart oluşturularak QR kod ile İZBAN giriş cihazlarına okutup geçiş yapılabilecek. Bu uygulama sayesinde, vatandaşlar artık fiziksel kart taşımadan tüm toplu ulaşım araçlarında dijital binişin kolaylığını yaşayacak. Ayrıca, kredi kartı ile İZBAN’a biniş yapılması için de çalışmalar devam ediyor.

AVANTAJLAR DİJİTALDE DE SUNULACAK 

Dijital İzmirim Kart, fiziki İzmirim Kart’ın tüm özelliklerini dijital ortamda sunacak. Kullanıcılar mobil uygulama üzerinden bakiye yükleyebilecek, bakiye sorgulaması yapabilecek ve QR kod ile kolayca geçiş sağlayabilecek. Fiziki kartlarda olduğu gibi, mobil kartta da aktarma, indirimli biniş, “Gittiğin Kadar Öde” ve Halk Taşıt gibi avantajlar aktif olacak. Tam, öğrenci, öğretmen, 60 yaş ve 65 yaş kategorilerinde Dijital İzmirim Kart oluşturulabilecek.

İADELERDE DE KOLAYLIK SAĞLANACAK 

Dijital İzmirim Kart kullanıcıları, bakiye iadesi durumunda fiziki kartta olduğu gibi İZBAN cihazlarına QR kod okutarak iadelerini alabilecekler. Tüm kişiselleştirilmiş İzmirim Kart sahipleri için geçerli olacak Dijital İzmirim Kart, kullanım kolaylığı ve dijital erişim imkanıyla İzmir’in toplu ulaşımda dijitalleşme sürecine yeni bir soluk getiriyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 

Bakmadan Geçme