İZBAŞ’ta Eyüp Sevimli güven tazeledi

Aslı Özkaya – İzmir'in, kuzey faaliyet gösteren İzmir Serbest Bölgesi'nin (İZBAŞ) Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi....

İZBAŞ’ta Eyüp Sevimli güven tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aslı Özkaya – İzmir’in, kuzey faaliyet gösteren İzmir Serbest Bölgesi’nin (İZBAŞ) Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, Sevimli Deri firmasının sahibi ve Ege Deri Sanayicileri Derneği (EGE DERİDER) Başkanı Eyüp Sevimli üyelerin oybirliği ile yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve getirildi.
Genel Kurul’da katılımcılara seslenen Sevimli, serbest bölgeler içindeki konumunu üst sıralara taşımaya devam eden İZBAŞ’ın son altı yılda işlem hacmini beş kattan fazla ve bölgenin yenilenebilir enerji sektörünün ekipman üretiminde bir kümelenme merkezi olma yolunda ilerlediğine vurgu yaptı.

Haber

Eyüp Sevimli

Sevimli İZBAŞ’ın, 2023 Hedefini Açıkladı

Sevimli, “İşlem hacmimiz ise ilk kez 1 milyar dolar sınırını aşarak, 2022 yılını 1 milyar 232 milyon dolar seviyesinde tamamlamıştır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023’te, 750 milyon dolar ihracat ve 1,5 milyar dolar işlem hacmi hedefi belirledik. Hepimizin ortak başarısını sürdürülebilir kılarak bu hedeflerimize de rahatlıkla ulaşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

KAMU ZARARI UYARISI

Sevimli, mevcut üretim sahasının yanında yer alan ve “Menemen Serbest Bölgesi” olarak ilan edilen 1 milyon 515 bin metrekarelik arazinin satışı hakkında da bilgilendirme yaptı. Sevimli şunları kaydetti: “Menemen Belediyesi’ne ait olan bu arazinin 24 Nisan’da gerçekleşen satış ihalesinde ortaya çıkan sonucun, ne Menemen Belediyesi’nin ne de Ticaret Bakanlığı’mızın lehine olduğunu düşünmüyoruz. Serbest Bölgeler mevzuatı, son derece karışık, katı, Gümrük Mevzuatı’nı da kapsayan, hataya tahammülü olmayan ve üçüncü ülke ile ticari ilişki tanımlarını düzenleyen bir sisteme dayanmaktadır. Bu ihaleyi kazanan hangi firma olursa olsun, Cumhurbaşkanlığı kararınca ‘Menemen Serbest Bölgesi’ olarak ilan edilen bu taşınmazı serbest bölge olarak kurmak ve işletmek zorundadır. Durum böyle iken, büyük bir kamu zararına yol açma riskinin yanı sıra, profesyonelce yönetilen bir serbest bölgede yatırım yeri arayan yatırımcıların planlarını değiştirmelerine neden olabilecek olumsuz süreci bugünden öngörmek mümkündür.”

İZBAŞ’IN YENİ YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞTU?

Genel Kurul’da yapılan seçimlerde mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli yeniden ve oybirliği ile bu göreve seçilirken, yeni dönemde İZBAŞ’ın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

  • Eyüp Sevimli (Yönetim Kurulu Başkanı)
  • Süleyman Tahiroğlu (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
  • MarcGaliko (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
  • Abdurrahman Akay (Sayman Üye)
  • Levent Balkara (Yönetim Kurulu Üyesi)
  • Yunus Aytekin (Yönetim Kurulu Üyesi),
  • Mehmet Eriten (Yönetim Kurulu Üyesi)

 

Bakmadan Geçme