• Haberler
  • Yerel
  • İZBB'de Ege Gaz A.Ş'yi ilgilendiren imar planına ret!

İZBB'de Ege Gaz A.Ş'yi ilgilendiren imar planına ret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclisi'nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na gönderilen Aliağa'da Ege Gaz A.Ş'ye ait alandaki imar değişikliği planı reddedildi.

Aliağa’da Ege Gaz A.Ş’ye ait LNG Terminali alanına yönelik yapılan imar değişikliği planı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı ilk meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edilmişti. İlgili komisyonda kabul edilen plan, oylama için meclise sunulmuş ancak meclis üyelerinin talebi üzerine komisyona geri iade edilmişti.

OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

Bugün açıklanan İzömir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı 2. Meclis gündeminde, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun ilgili imar değişikliği planını oy çokluğu ile reddettiği görüldü. Bu gelişme, basın yayın kuruluşlarında "Aliağa Belediyesi’ne açılan rant kapısı" olarak değerlendirilmişti.

Reddedilen önerge şu şekildeydi: “Aliağa Belediye Meclisinin 05/12/2023 tarihli ve 193 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1378 ada, 2 numaralı parsel ve çevresini kapsayan bölgede; 'Enerji Üretim Alanı, Genel Otopark Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Belediye Hizmet Alanı' olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi ile aynı yazı ekinde iletilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi oy çokluğu ile uygun bulunmamıştır”

"KAMUOYUNDA YANLIŞ BİR ALGI VAR"

AK Parti İzmir Grupbaşkanvekili Hakan Yıldız, kamuoyunda yanlış bir algı olduğunu belirterek, "Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan iklimi doğru bulmuyoruz. Ziyaretinizle başlayan, o karşılıklı sorunları çözme iradesi maalesef birileri tarafından sekteye uğratılmaya çalışıldığını düşünüyoruz. Biz bu alana baktığımızda çok net söyleyeyim bugün de plana detaylı baktık. Yüzde 25 bölge genelinde baktığımız sanayi tesisindeki zaiyat içerisinde bir uygulama, belediye için bir itfaiye alanı çıkarılması, ki burası bir sanayi bölgesi her zaman bir yangın ihtimali var. Bu algının doğru tanımlanması için grubumuz adına söz aldım. Kamuoyunun bahsettiği gibi bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

Bakmadan Geçme