• Haberler
  • İzmir
  • İzBB işçileri cuma günü yarım gün iş bırakacak!

İzBB işçileri cuma günü yarım gün iş bırakacak!

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 1-2-3 ve 9 nolu şubelerin örgütlü olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile...

İzBB işçileri cuma günü yarım gün iş bırakacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 1-2-3 ve 9 nolu şubelerin örgütlü olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iştiraki olan İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinde alacakların ödenmemesi sebebiyle işçiler grev kararı aldı. İşçiler adına konuşan Genel-İş Sendikası İzmir 9 No’lu Şube Başkanı Sedat Kenar, 28 Aralık Cuma günü yarım gün iş bırakacaklarını açıkladı. Cuma gününün ardından olumlu bir cevap gelmezse 1 Ağustos’ta tam gün iş bırakılacağı dile getirildi.

‘FAZLASINI DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ’

Haklarının tamamının kendilerine ödenmesi yönünde taleplerini yetkililere ileten Kenar, “TİS maddesine göre 4 aylık geriye dönük alacakların ödenmesi tarihi olan Temmuz ayının sonu olmasına rağmen 3 ay boyunca 1 kuruş dahi ödenmeden dün İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları tarafından her işçiye beşer bin TL gibi tarafımızca kabul edilemeyecek bir rakam teklif edilmiştir. Ülkenin içinde bulunduğu bu enflasyonist ortamda her geçen gün alacaklarımızın erimesine rağmen sabırla bağıtlanan Toplu İş Sözleşmesinde yazan geriye dönük alacakların 90 gün içerisinde öder. İbaresi ile hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız olan geriye dönük ödemelerimizin en kısa zamanda ödenmesini talep ediyoruz. Biz emekçiler, günü birlik yaşayanlar bu ülkenin içinde bulunduğu şartlarda ay sonunu zor getirenler olarak alacaklarımızı talep ediyoruz. Cuma günü Egemenlik binasında tüm üyelerimiz ile birlikte taleplerimizi tekrardan ileteceğiz. Olumlu cevap gelmemesi durumunda 1 Ağustos Salı günü tam gün iş bırakarak sabah saat 08:00’da Fuar 1 Nolu hol önünde tüm İZENERJİ , İZELMAN emekçileri olarak iş başı yapıyoruz. Fazlasını değil hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme