İZBB Meclisi'nde Latif Aydemi kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclisi'nde öldürülen kadınlara yönelik yaptığı konuşma nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir, olayların yaşandığı günden beri düzenlenen 2 meclis oturumuna katılmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantılarının üçüncü oturumu, Kültürpark’ta Meclis Başkan Vekili Altan İnanç’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sırasında, önce gündem maddeleri ele alınırken, ardından meclis üyelerinin toplantıya katılamama gerekçeleri oylamaya sunuldu. Ancak bir üyenin yokluğu, toplantıda tartışmalara yol açtı.

TEPKİLERİN ODAĞINDAKİ İSİM: LATİF AYDEMİR

Geçmiş oturumlarda yaptığı açıklamalarla kamuoyunda büyük tepki çeken ve sonrasında partisinden istifa eden eski AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir, bu toplantıda da dikkatleri üzerine çekti. Ekim ayının ilk oturumunda söylediği "Öldürenler kadar ölenler de suçlu" ifadeleri nedeniyle büyük bir eleştiri yağmuruna tutulan Aydemir, bu olayın ardından meclise katılmadı. Mazeret bildirmeksizin toplantıya katılmayan Aydemir’in durumu, Meclis Başkan Vekili İnanç tarafından meclisin gündemine taşındı.

MAZERETSİZ SAYILDI

Altan İnanç, Aydemir’in mazeret bildirmediğini belirterek, "Meclis üyemiz Latif Aydemir’in mazeretsiz bir şekilde bu oturuma katılmadığını kayıtlara geçirelim mi?" şeklinde meclis üyelerine soru yöneltti. İnanç’ın bu önerisi, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi ve Aydemir’in mazeretsiz yokluğu kayda geçti. İnanç ayrıca, “Bu konuyu meclise taşıyarak, bir daha benzer durumlarla karşılaşılmaması için net bir tavır sergiledik” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme