• Haberler
  • İzmir
  • İZBB meclisine kadın üyelerin giydiği tişörtler damga vurdu!

İZBB meclisine kadın üyelerin giydiği tişörtler damga vurdu!

CHP'nin kadın ilçe başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, Ekim Ayı 2. Meclis toplantısına üzerinde 'Güç Sende' yazılı tişörtlerle katıldı.

AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir'in İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın 1. oturumunda kadın cinayetlerine yönelik kullandığı "Hanımlarımızın bir kısmını tenzih ederim ama öldürenler kadar ölenler de suçludur" ifadelerine tepkiler büyümeye devam ediyor.

İzmir'in kadın belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kadın meclis üyeleri, ekim ayı 2. meclis toplantısına üzerinde "Güç Sende ve Devrim Kadının İzinde" yazan kıyafetleri giyerek katıldılar.

Meclis salonu önünde fotoğraf çekilen kadınlar, dün akşam Efes Selçuk'ta gerçekleştirilen  "Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor" eyleminden ilham aldıklarını belirttiler.

"GÜÇ BİZDE"

Her türlü şiddetin karşısında olacaklarını söyleyen CHP Buca ve Büyükşehir Meclis Üyesi Hacer Taş Gültepe, kadınlar adına yaptığı açıklamada, "Zaten çok uzun süredir bu toplumda yaşıyoruz ve ciddi bir toplumsal çürüme olduğunu hepimiz biliyoruz. Dün akşam itibariyle ülkemizde yaşanan kadın istismarlarına karşı Selçuk’tan başlatılmış olan “Kırık saçlar özgürlüğe yürüyor” etkinliği var. Bugün orada olamadık ama bizim için her yer, bu tepkinin gösterilmesi gereken yerdir. Biz de tepkimizi tişörtlerimizi giyerek, pazartesi günü yaşadığımız olayın protestosunu da yapıyoruz. Bir mesaj veriyoruz, kadınlar olarak ‘bu saatten sonra susmayacağız’ diyerek veriyoruz. Güç bizde, biz birbirimizin elini tutarak her türlü şiddete karşı olduğumuzu ilan ediyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme