• Haberler
  • İzmir
  • İZDOĞA protokolü tansiyonu yükseltti: Göl Gazinosu devri!

İZDOĞA protokolü tansiyonu yükseltti: Göl Gazinosu devri!

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Kültürpark alanı içinde bulunan Göl Gazinosu’nun İZDOĞA’ya devredilmesini içeren protokol İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran...

İZDOĞA protokolü tansiyonu yükseltti: Göl Gazinosu devri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Kültürpark alanı içinde bulunan Göl Gazinosu’nun İZDOĞA’ya devredilmesini içeren protokol İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Olağan meclis Toplantısı’nda görüşüldü. AK Parti Grubu’ndan konuya tepki geldi.

‘BAZI GARİPLİKLER DÖNÜYOR’

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, söz alarak “Bazı garipliklerden bahsedeceğim. İzmir’in bazı şirketlerinde gariplikler dönüyor. Bunlardan biri İZBETON, bir diğeri İZDOĞA. İZDOĞA’nın başkanı Güven Eken en son Paris’teydi. İzmir’de bir takım temel meselelerde herkes biliyor ki Koku gibi meseleler. Sayın Başkan’ın aklını karıştıran kişilerden biri. Güven Bey İzmir’de İzmir’in temel meseleleri konusunda İzBB Başkanı’nın aklını karıştıran ve İzmir’e 4 yıl gibi uzun bir süre kaybettiren kişi. Şimdi biz neden karşı çıkıyoruz. Çünkü bir karanlık kuyu gibi düşünün. Taşı atıyorsunuz kayboluyor. Sonrasını izleyemiyoruz. Biz değil siz de takip edemiyorsunuz. Şimdi geçen mecliste bunu göstermiştim. Kasım 2020 tarihinde imzalanmış protokol. Kimle kim arasında imzalanmış. İzBB ile İZBETON arasında uzunca bir protokol. Bu protokol diyor ki İZBETON sen taşeronla o işi yapacaksan idareye haber vereceksin. İZBETON senle aramızda kat karşılıklı inşaat sözleşmesi yapamazsın diyor. Bizim verdiğimiz yetkiye dayanarak diyor. Peki İZBETON ne yaptı. İzBB’yi yok saydı. Meclisi bürokrasiyi belediye başkanını yok saydı. Gitmiş bir kooperatife elindeki tüm işi vermiş. Geldiğimiz son nokta yeniden tartışmayacağım. İki gün tartıştık. Geldiğimiz son noktayı siz de biliyorsunuz. Ne noktaya geldi İzBB. Demir hırsızlığıyla suçlanan bir noktaya geldi” dedi.

Hızal’ın bu söylemlerinin ardından CHP’li meclis üyeleri masaya vurarak tepki gösterdi. Özuslu’nun araya girerek meclisi sakinleştirmesinin üzerine Hızal sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Olay şudur ki İzBB’nin kurumsal yapısının zarar görmesini asla istemem. İzmir Büyükşehir Belediyesinin son 10 gündür konuşulan konularla alakalı suçlanmasını asla ama asla istemem. Uyarılarımızı bunun üzerine yaparız. O gün de bu konuşmaları yaptığımızda. Bu kürsüye körfezden su getirdiğimizde bugün bu masaları yumruklayan arkadaşlarımız bizi eleştirdi. Göl gazinosunun tarihi, Kültürpark tarihi. Ben bu meclis salonunda Kültürpark’ın nasıl yapıldığını okumuştum. Kültürpark planları yapılırken oybirliğiyle geçmesi için de siz ben ve tunç beyin yaptığı görüşmeleri de biliyorsunuz. Ama şimdi burada birtakım hususların sizler tarafından da takip edilemeyeceğini düşündüğümüz için karşı yönde oy kullanıyoruz. İZDOĞA bugüne kadar yapması gereken işlerin hiçbirini yapmamış. Bambaşka faaliyetler içine girmiştir.”

‘KAFASINI KİMSE KARIŞTIRAMAZ’

Hızal’a yanıt veren Murat Aydın “Laf kalabalığı, konuları birbirinin üstüne bindirerek, bir karmaşa bir fikri bulanıklık yaratma çabasına her defasında meseleleri tane tane anlatarak doğru fikir oluşturmaya devam edeceğim. Verileri doğru almaları doğru tartışma zemininde doğru fikir zemininde konuyu ele almak için ben ve CHP grubu üzerimize düşeni yapacağız. Denetimden uzak bir belediye şirketine devretmek. Cümle bu. Sayın sözcü bunu söyledi. Belediye şirketlerinin kamu denetiminde olduğunu bilmiyor mu? siz İzBB idaresi kamusal denetim altında. Bu denetimden çıkarmak için belediye şirketine işi aktarıyorsunuz. Fonlarla karıştırıyor olabilir. Türkiye varlık fonuna devredilen en büyük şirketleri denetimde değil şu an. Hakan bey bu konuda deneyimli bir insandır. Bunu bilerek böyle söylüyorsa kalkar bu doğru değil derim. Değerli arkadaşlar bizim bürokratlara lafımız yok diyor ama daire başkanımıza, İZBETON genel müdürümüze, İZDOĞA başkanımıza lafınız var. Laflarınız olabilir. Ana muhalefet olarak her faaliyetle ilgili sözleriniz olur ama işte bir öyle bir öyle denmemesi gerekiyor. o yüzden gerçeklik üzerinden bir tartışma yapıyoruz. İZBB başkanın kafasını kimse karıştıramaz. Fikirler verir hepimiz gibi. Kendilerinin de fikirleri gibi. Şehrin tüm dinamikleri de sayın Soyer’e fikir verebilir. Sayın Soyer de bir irade ortaya koyar. Onun sorumluluğunu da üstleniriz. İzBB demir hırsızlığıyla suçlanan belediye haline getirdiniz. Kendi söylediğiniz şeyi sizin hakkınızda böyle söyleniyor demenin ne anlamı var. Diyen sensin. Şimdi ben burada bir şey diyorum. Bu konuda böyle düşünüyorlar. Kendi düşüncemi başkalarının düşüncesiymiş gibi dile getirmenin bir anlamı yok.  Anlamak istemeyen polemik üzerinden siyaset yapmak isteyenler için hiçbir söz kafi değildir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme