• Haberler
  • İzmir
  • İZELMAN ve İZENERJİ çalışanları yarın iş bırakacak

İZELMAN ve İZENERJİ çalışanları yarın iş bırakacak

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İzmir-İZELMAN ve İZENERJİ çalışanlarını bugün bayram ikramiyelerinin yatmamaları sebebiyle iş bıraktı. İşçiler, Egemenlik Binası...

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İzmir-İZELMAN ve İZENERJİ çalışanlarını bugün bayram ikramiyelerinin yatmamaları sebebiyle iş bıraktı. İşçiler, Egemenlik Binası üzerinden yetkililere seslendi. İşçiler, ikramiyelerinin zamanında yatırılması taleplerini iletirken yarın yarım gün hizmet üretmeyeceklerini aktardı. Basın açıklamasını bir araya gelen grup adına DİSK/Genel-iş 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül okudu.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Gül, 2 ayda bir ödenmesi gereken ikramiye alacaklarının ve ayın 20’sinde ödenmesi gereken avansların ödenmemesi ikramiyelerin gecikmeli ödemesi noktasında uzun süredir mağduriyetler yaşadıklarının altını çizerek, “Biz emekçiler bu ödenmesi gereken sosyal haklarla ay sonu ancak getirebiliyoruz bir önceki bayramda da yatırılması gereken ikramiyeler bayramdan sonraya sarkıtılması üzerine üyelerimiz bayrama parasız girmişlerdir. Bu bayram öncesi 6 Haziran da iş verence yapmış olduğumuz görüşme üzerine bu bayram öncesi herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını, ikramiyelerin bayram öncesi hesaplarda olacağını tarafımıza bildirmişlerdir.6 Hazirandan sonra defalarca yapmış olduğumuz görüşmelerde herhangi bir sıkıntının olmadığını söylemeleri üzerine bugün Cuma günü yatmayacağını pazartesi ise bir ihtimal yatabileceğini tarafımıza bildirmişlerdir. Bayram öncesi işçilerin ikinci defa mağdur edilmesinin kabul edilir bir yanı yoktur” dedi.

Bakmadan Geçme