• Haberler
  • Genel
  • İZENERJİ yeni grev kararını açıklamaya hazırlanıyor

İZENERJİ yeni grev kararını açıklamaya hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin enerji şirketi İZENERJİ’de çalışan işçileri temsil eden Genel İş Sendikası ve Sosyal Demokrat...

İZENERJİ yeni grev kararını açıklamaya hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin enerji şirketi İZENERJİ’de çalışan işçileri temsil eden Genel İş Sendikası ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında 4 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yine sonuçsuz kaldı.

Bugün, sendika yetkilileri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Egemenlik Binası’nda görüştü. Başkan Soyer, toplantının ilk yarısına katılımının ardından sendika yetkilileri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı görüşmeleri sürdürdüğü öğrenildi.

Görüşmelerin ardından sendika yönetimi, verilen tekliflerin kabul edilemez olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre, eğer yarın sabah saat 8’e kadar yeni bir teklif verilmezse, sendika yarım günlük iş bırakma kararını uygulayacak. Anlaşma sağlanamazsa, 2 Mayıs günü sendika üyeleri Egemenlik Binası dahil tüm ilgili belediye birimlerine grev kararını asacak ve 10 Mayıs tarihinde de grev yapacaklar.

Bayram öncesi yarım gün iş bırakmışlardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ A.Ş.’de çalışan işçilerin sendikası Genel-İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler ile belediye bürokratları ve SODEMSEN arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine 18 Nisan’da yarım gün iş bırakmıştı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme