“İzmir 2022’de 179 milyar TL vergi topladı”

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), her ay düzenlediği geleneksel Perşembe Kahvaltısı toplantısında İzmir Vergi...

“İzmir 2022’de 179 milyar TL vergi topladı”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), her ay düzenlediği geleneksel Perşembe Kahvaltısı toplantısında İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı’yı konuk etti. Toplantıda sunum yapan İzmir Vergi Dairesi Müdürü Alanlı, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu’nun detaylarını paylaşarak, “İzmir olarak 2022 yılında tahsilat oranımız yüzde 95’lere, toplanan rakamımız ise 179 milyar TL’ye ulaştı. Bu elbette ki sadece bizim değil, vergi mükellefi olan siz değerli iş insanlarımızın da başarısıdır” ifadelerini kullandı.

Haber

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel

“İzmir ödediği vergi kadar yatırım almalı”

Toplantıda söz alan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel ise verginin son derece önemli bir görev olduğunu vurgulayarak, vergi yapılandırmalarının çok sık yapılmasının vergisini ödeyenlerin mağdur olmasına neden olduğunu belirtti. 7440 sayılı yapılandırma kanunun son olmasını dileyen Günel, “Vergisini ödeyen ile ödemeyen noktasında ödemeyenin ödüllendirildiği bir sisteme doğru yol aldık. Bunun son bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İzmir’in ödediği verginin son derece yüksek olduğunu fakat merkezi yönetimden yeteri kadar yatırım almadığına dikkat çeken Günel, “2021 yılı için bu rakam 40 da 1 olarak ifade ediliyordu. 2022 rakamları net olmamakla birlikte, yine büyük bir makas olduğu açıkça görülüyor. Seçimlerden sonra iktidara gelen hükümetten beklentimiz, İzmir’in ödediği vergi kadar yatırım almasıdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

(e.s)

Haber

Bakmadan Geçme