İzmir açıklarında göçmen hareketliliği

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 19 Nisan saat 20.00 sıralarında, Seferihisar ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde bir...

İzmir açıklarında göçmen hareketliliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 19 Nisan saat 20.00 sıralarında, Seferihisar ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini aldı ve çalışmaları başlattı.

İtalya rotası üzerindeki hareketli yelkenli tekne durduruldu, içerisindeki 82 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı şüphelisi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Ekipler, yine 19 Nisan günü Karaburun, Seferihisar, Foça, Dikili ve Çeşme ilçelerinde ise can salı ve lastik botlar içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine çalışma gerçekleştirdi. Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itildiği belirlenen can salı ve lastik botlar içerisinde toplam 157 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Organizatör şüphelileri gözaltına alınırken, karaya çıkartılan göçmenler işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edildi.

 

İHA

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme