• Haberler
  • İzmir
  • İzmir, Ağustos ayında Kültür ve Sanatla şenlenecek

İzmir, Ağustos ayında Kültür ve Sanatla şenlenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı, Ağustos ayı boyunca kentin dört bir yanında düzenlenecek...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı, Ağustos ayı boyunca kentin dört bir yanında düzenlenecek etkinliklerin takvimini açıkladı. Konser, sergi, sinema ve tiyatro gibi çeşitli etkinlikler İzmirlileri bekliyor.

ÇİM KONSERLERİ VE GEZİCİ AÇIKHAVA FİLM GÜNLERİ

Haber

1 Ağustos’ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda başlayacak Çim Konserleri ve Gezici Açıkhava Film Günleri, Uğur Sayınbatur Jazz Ensemble konseri ile 21.00’de başlayacak. Mucize Aynalar filmi ise Bornova Büyük Park (1 Ağustos), Karşıyaka Bostanlı Sahili (2 Ağustos), Kiraz Cumhuriyet Meydanı (6 Ağustos), Tire Büyükkale Köyü Meydanı (8 Ağustos), Aliağa Demokrasi Meydanı (13 Ağustos), Buca Hasanağa Bahçesi (15 Ağustos), Foça Beşkapılar Amfi Tiyatro (17 Ağustos) ve Kınık Cumhuriyet Meydanı’nda (20 Ağustos) gösterilecek. Tüm gösterimler ücretsiz ve saat 21.00’de yapılacak.

EDEBİYAT İNCELEMELERİ VE MAHALLE ŞENLİKLERİ

5 Ağustos’ta Nevzat Kaya’nın Psikanalitik Edebiyat İncelemeleri Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Drama Salonu’nda 19.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu etkinlik, 12, 19 ve 26 Ağustos’ta da aynı yerde ve saatte devam edecek.

23 Temmuz’da başlayan Mahalle Şenlikleri, Ağustos ayında da sürecek. Bergama Yenikent Mahallesi Meydanı (5 Ağustos), Kemalpaşa Ören 75. Yıl Cumhuriyet Mahallesi Belediye Kır Düğün Salonu (13 Ağustos), Ödemiş Kaymakçı Mahallesi Şehit Hasan Uyar Parkı (19 Ağustos), Kiraz Yeni Mahalle Cumhuriyet Meydanı (20 Ağustos), Beydağ Cumhuriyet Mahallesi (26 Ağustos), Bayındır Çırpı İbrahim Çavuş Mahallesi Pazar Yeri (27 Ağustos) ve Kurtuluş Parkı (2 Eylül) etkinlik noktaları olacak. Şenlikler saat 20.00’de başlayacak ve çocuklar için yüz boyama, jonglör, palyaço ve balon şişirme etkinlikleri, İZBB Türk Halk Müziği Orkestrası’nın konserleri ve Kop Kop Mikrop Şov’u içerecek.

MÜZE, YARATICI DRAMA, SERGİ VE SİNEMA

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müzik Kütüphanesi, 6 Ağustos’ta 6-8 yaş arası çocuklara yönelik Kağıt Bebeklerle Moda ve Müzik Atölyesi’ne ev sahipliği yapacak. 7 Ağustos’ta saat 19.00’da Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Drama Salonu’nda Özlem Gökbulut tarafından Yaratıcı Drama Deneyimleri etkinliği gerçekleştirilecek. Bu etkinlik 14, 21 ve 28 Ağustos’ta da devam edecek. Aynı gün, Yeniden Sinematek gösterimleri kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası’nda saat 21.00’de Sararmış Yapraklar filmi izlenebilecek.

6-31 Ağustos tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Aynur Tıkırlıoğlu’nun Yeni Kötü Günler resim sergisi ziyaret edilebilecek.

KONSERLER, SERGİLER VE TİYATRO

8 Ağustos saat 21.00’de Sena Şener, Çim Konserleri kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sahne alacak. 9-31 Ağustos tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Olgunun İzdüşümü adlı resim sergisi görülebilecek. 10 Ağustos saat 15.00’te Bergama Arasta Sahne’de 5. Bergama Tiyatro Festivali kapsamında İnsan Müsveddesi tiyatro oyunu oynanacak. 11 Ağustos’ta Bergama Kültür Merkezi’nde saat 21.30’da Nora 2 tiyatro oyunu sahnelenecek. Aynı gün Torbalı Çapak Mahallesi’nde saat 18.00’de Bardacık İncir Festivali kapsamında İZBB Türk Halk Müziği Orkestrası sahne alacak.

17 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde Meltem Akkaya’nın Metafor resim sergisi ziyaret edilebilecek. Şenol Tilki’nin Uzaklar sergisi ve Şehr-i Men İzmir sergisi 11 Ağustos’a kadar Kültürpark Atlas Pavyon Sanat Galerisi’nde, Yüzün Yüzleri 2: Sanat ve Şehrin Buluşması sergisi ise 12 Ağustos’a kadar Konak Metro Sanat Galerisi’nde açık kalacak.

ETKİNLİKLER AY SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Yeniden Sinematek kapsamında 14 Ağustos’ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Yetenekli Bay Cage, 21 Ağustos’ta Köylüler ve 29 Ağustos’ta İnşallah Erkek Olur filmleri gösterilecek. Çim Konserleri kapsamında 15 Ağustos’ta Retrobüs, 21 Ağustos’ta Doludizgin Manço Project ve 29 Ağustos’ta A Capella Gramofon feat Cavernas Band sahne alacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 16-30 Ağustos tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Çizgifilm ve Animasyon Bölümü’nün Frames adlı karma sergisi, 20-28 Ağustos tarihlerinde Milli Savunma Bakanlığı’nın Cumhuriyetimizin 100. Yılında fotoğraf sergisi ziyaret edilebilecek. İzmir Sanat Galerisi’nde 18 Temmuz’da başlayan Bir Uçtan Bir Uca Disiplinlerarası Soyut ve Figür sergisi 18 Ağustos’a kadar, Lale Temelkuran’ın resim sergisi ise 22 Ağustos-22 Eylül tarihlerinde gezilebilecek.

Tüm etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgiye kultursanat.izmir.bel.tr ve izmir.art adreslerinden ulaşılabilir.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme