İzmir Alsancak Limanı gözden çıkarıldı

Bloomberg'e konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu,  İzmir Alsancak Limanı’nın Körfez ülkelerine satışı için görüşmelerin...

Bloomberg’e konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu,  İzmir Alsancak Limanı’nın Körfez ülkelerine satışı için görüşmelerin yapıldığını açıkladı.

“YABANCI YATIRIM İÇİN İLK BÜYÜK HAMLE”

Bloomberg, “Türkiye, Ege sahilindeki İzmir’deki Alsancak Limanı’nın işletme haklarını satmak için Körfez Arap ülkeleriyle müzakere ediyor. Bu da ülkenin yeni ekonomik takımının yabancı yatırımcı bulmak için ilk büyük hamlesi olabilir” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu açıklamasında, “Bakan yardımcılığı seviyesinde arkadaşlarımız görüşme yaptı” dedi. Ayrıca Uraloğlu, potansiyel alıcı ya da telaffuz edilen satış rakamı ile ilgili bir açıklama ise gerçekleştirmedi.

ARAP ÜLKELERİNE GİDECEĞİ İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ

Öte yandan, Bloomberg daha öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar’a giderek yatırım için görüşmeler yapacağını ileri sürmüştü.

Önceki dönemlerde de özelleştirilmesi gündeme gelen söz konusu Alsancak Liman’ı için Hutchinson Port Holdings ve Global Yatırım Holding ihaleye katılmıştı. Ancak fakat mahkeme 1.28 milyar dolarlık satışı durdurmuştu. Daha sonrasında ise taraflar anlaşmadan çekilme kararı almıştı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme