İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KANTİN KİRALAMA İHALESİNE ÇIKIYOR

Mobil cihazınızda ilan metni ve tabloları tam görüntülemek için sağa kaydırın.
T. C.
İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Aşağıda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen hazinenin özel mülkiyetinde olup Rektörlüğümüze tahsisli kampüs içerisindeki K Blok Giriş Katında Bulunan 102,02 m2 boş kapalı alan kantin / kafeterya olarak 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesine göre Açık Teklif Usulü ile 11/10/2024 tarihinde saat 11:00 da İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı toplantı salonunda  toplanacak komisyon tarafından yine aşağıda belirtilen ihale bilgilerine göre kiralama ihalesi yapılacaktır.

İLİ / İLÇESİ MAHALLE ADA / PARSEL NO Yüzölçümü (m²) Kiraya verilecek Alan (m²) Kiralama Amacı İlk Yıl Tahmini Kira Bedeli ( TL ) Geçici Teminat (TL) %20 Kira Süresi İhale Tarihi İhale Saati
İzmir-Menemen Gazi Mustafa Kemal 273/7 23.793,00 102,02 m2  boş kapalı alan Kantin/Kafeterya olarak işletilecek 200.000,00 40.000,00 3 yıl 11.10.2024 11:00


1-İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI VE İHALE KOMİSYONUNA SUNULACAK BELGELER:

  1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi;
  1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış,  kira konusu işle uğraştığına dair Sicil Tasdiknamesi belgesi ve ilgili odadan alacağı Mesleki Faaliyet belgesi,
  2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, İhale konusu işle ilgili tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
  3. İhaleye teklif verenin vekil olması halinde vekâlet eden gerçek veya tüzel kişiliğin ilgisine göre imza beyanı/ imza sirküleri, vekâletname ve vekilin imza beyanı. (Noter tasdikli yada aslı idarece görülmüştür kaşeli)
  1. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
  1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli yada idarece aslı idarece görülmüştür kaşeli imza beyannamesi,
  2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli yada  aslı idarece görülmüştür kaşeli imza sirküleri,
  1. Firmanın güncel tebligat adresi ve iletişim bilgileri.
  2. İlk ilan tarihinden sonra alınacak adli sicil kaydı, (şahıs firması ise kendisi, şirket ise ortakların tamamı)
  3. Mesleki Yeterlik Şartları;
  1. İhaleye katılacak istekli tarafından, ilk ilan tarihi itibariyle Türkiye sınırları içerisinde kahve çeşitleri, sıcak - soğuk yiyecek, içecek üzerine en az 100 şubesi ve üniversitelerde en az 10 şubesi bulunan yerli marka olduğunu gösterir belge - belgelerin sunulması zorunludur.
  2. Eğer Türkiye sınırları içerisinde kahve çeşitleri, sıcak - soğuk yiyecek, içecek üzerine en az 100 şubesi ve üniversitelerde en az 10 şubesi bulunan yerli markanın bayii tarafından teklif verilecekse, ilgili noktada markayı temsil edeceğini gösterir ilk ilan tarihi itibariyle onay yazısını yeterlilik zarfı içerisinde sunulması zorunludur.
  1. Kira şartnamesi (isteklinin şartnamedeki yazılı hususları olduğu gibi kabul ve taahhüt ettiğine ilişkin İdareden almış olduğu imzalanmış kira şartnamesi)
  2. İhalelere katılmaktan yasaklı olmadığını gösterir belge.
  3. Tahmini bedelin % 20’ si kadar geçici teminatın teminat mektubu olması halinde süresi en az 31/12/2024 tarihli olacaktır. Teminat mektupları dışındaki teminatların İzmir Bakırçay Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının Vakıfbank Menemen Şubesinde bulunan TR62 0001 5001 5800 7306 3127 54 IBAN numaralı hesabına yatırılması ve teminatın yatırıldığını gösteren belgeler teklif zarfında sunulması zorunludur. (2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 26.md. belirtilen değerler teminat olarak kabul edilecektir)

2- İHALEYE KATILMAYACAK OLANLAR:
a)- 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun değişik 6.md. yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. Bu yasağa rağmen ihaleye girenin üzerine ihale yapılmış ise, ihale bozularak geçici teminatı, sözleşme yapılmışsa bozularak kesin teminatı gelir kaydedilir.
b)-Son 1(bir) yıl içinde Üniversitelerde herhangi büfe, kantin, kafeterya v.b. yerlerin işletmeciliği ihalesini kazanıp taahhüdünden vazgeçerek teminatını yakan, sözleşme imzalamayan, işletmecilik yaparken, borçlarını ödemeyenler ve bu tip yerleri belirli bir süre çalıştırıp bırakanlar ile kendi kusurundan dolayı idarece sözleşmesi feshedilenler ihaleye katılamaz. Bu durumda olup, katıldıkları sonradan tespit edilen katılımcıların teminatları idareye gelir kaydedilerek sözleşmeleri fesih edilecektir.
 3-İHALE DOKÜMANININ GÖRÜLMESİ VE SATIN ALINMASI:
İhale dokümanı, idarenin web sitesinden (http://www.bakircay.edu.tr) ve mesai saatleri içinde İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Gazi Mustafa Kemal Mh. Kaynaklar Cd. No: 115 Menemen / İZMİR adresinden bedelsiz görülebilir ve temin edilebilir.

4- DOSYA VE İSTENEN BELGELERİN KOMİSYONA VERİLMESİ:
İstekliler 1. md. istenen belgeleri kapalı zarf içerisinde ihale tarih ve saatine kadar Komisyona vereceklerdir. İstekliler ilanda belirtilen ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla Yönetmeliğin 28 md. hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri teklifleri iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderebilir. Posta ile başvurularda gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

5- İhaleye iştirak edenler, işin yapılacağı yeri incelediği ve teklifini buna göre hazırladığı, kira şartnamesinin genel ve özel hükümlerine ait tüm maddeleri önceden okuduğu kabul edilir.

6- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.   

  • Basın No: ILN02096424