• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Barosu'ndan Instagram yasağını eleştiren gencin tutuklanmasına tepki!

İzmir Barosu'ndan Instagram yasağını eleştiren gencin tutuklanmasına tepki!

İzmir'de bir sokak röportajında instagrama getirilen erişim yasağını eleştiren Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. İzmir Barosu, tutuklama kararının orantısız ve hukuksuz olduğunu belirterek, karara tepki gösterdi. 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir Youtube kanalının sokak röportajında konuşan Dilruba Y, instagrama getirilen erişim yasağı ile ilgili, "21. yüzyılın göbeğinde parlamenter sistemden çıkıp koca ülkeyi tek bir adama verirsek o da babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap'ı öldü diye ben neden yas tutuyorum? Utanmasa 40'ını da biz çıkartacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Dilruba Y. bu açıklamaların ardından gözaltına alınmış daha sonrasında da tutuklanmıştı.

"ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLĞÜ OLMAYAN İKTİDAR"

İzmir Barosu'ndan yapılan açıklamada, "Toplumdaki kişileri susturmaya ve onlara gözdağı vermeye yönelik verilen orantısız, hukuksuz tutuklamaya; 'alıkoymaya' derhal son verin. Yasalara uyun!" denildi

“Saray yargısı değil bağımsız yargı istiyoruz!” başlıklı yapılan açıklamada “Eleştiriye tahammülü olmayan iktidar… İfade özgürlüğü elinden alınan insanlar… ve tek adam rejiminde geçerli olan kanunsuz cezalar… Yargılama olmaksızın cezalandırmanın yolu olarak verilen “tutuklama” kararlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Bugün İzmir’de bir kişi sokak röportajında sadece düşüncelerini ifade ettiği için tutuklandı.  Hatırlatırız ki uygulamanın aksine; “tutuklama” bir ceza yaptırımı değil, çok sıkı şartların varlığı halinde uygulanabilecek bir güvenlik tedbiridir. Toplumdaki kişileri susturmaya ve onlara gözdağı vermeye yönelik verilen orantısız, hukuksuz tutuklamaya; “alıkoymaya” derhal son verin! Yasalara uyun!” denildi.

Bakmadan Geçme