İzmir belediyeciliğin sertifikalı şehri oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ, Türk Standartları Enstitüsü'nün verdiği TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetimi Sistemi Sertifikası'nı alan Türkiye'deki ilk belediye ve ilk yazılım şirketi oldu. Aynı zamanda bu unvana sahip İzmir'deki ilk yerel yönetim birimi oldu

Türk Standartları Enstitüsü, TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetimi Sistemi Sertifikası’nı İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ’ye verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan şirket, sertifikayı alan Türkiye’deki ilk belediye şirketi, Türkiye’deki ilk yazılım şirketi ve İzmir’deki ilk yerel yönetim birimi oldu. Sertifika töreni teknoloji teması ile 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ standında yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün hepimizi mutlu eden, gururlandıran, geleceğe dair umut veren buluşma için bir aradayız. 93. kez İzmir Enternasyonal Fuarı’nı gerçekleştiriyoruz ve fuarda tema olarak teknolojiyi seçtik. Fuarımız 93. yaşının bilgeliğine, çağı yakalamanın dinamikliğini ekliyor. Belediyemizin iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ, Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetimi Sistemi Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Bu sertifika, İzmir’i teknoloji kenti yapma hedefimizin bir şeref belgesidir” dedi.

İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’nin Türk Standartları Enstitüsü’nün verdiği sertifikayı alan Türkiye’deki tek belediye ve ilk yazılım şirketi olduğunu söyleyen Tugay, “TSE, şirketimizin her biriminde kapsamlı inceleme yaptı. İnovasyon yönetimdeki kararlılığımızın ve yeni stratejilerimizin tescili olarak almaya hak kazandık. Bu sertifika, şirketimizin uluslararası standartlara uygun inovasyon süreçlerini sürdürülebilir yönetme yeteneğini, İzmir’i teknoloji ve inovasyonda ileri taşıma kararlılığını yansıtıyor” diye konuştu. 

“İLHAMIMIZI ATATÜRK’TEN ALIYORUZ”

İzmir’in teknoloji ve inovasyonda öncü şehir olma yolunda adım adım ilerlediğini ifade eden Başkan Tugay, “Sertifika  yeniliği teşvik etmek, kuruluşun mevcut yenilik performansını değerlendirmek, iş sürekliliğini sağlamak ve kurumsal değişim programlarını desteklemek için ortak çerçeve sağlayacak. Göreve gelişimin üzerinden 5 ay geçmişken bu gelişimi sağlayıp sertifikayı hak etmekten dolayı mutlu ve gururluyum. Bizi bugün ve yarın var edecek en önemli araçlardan biri olan teknolojiyi en etkili ve doğru şekilde kullanmak için çalışacağız. Uluslararası standartlarda çalışarak İzmir’in teknoloji ve inovasyon yolunu birlikte güçlendireceğiz. Gidecek yolumuz da yapacak işimiz de çok. İlhamımızı, Cumhuriyet’imizi kuran Ulu Önder Atatürk’ten, onun devrimci zihniyetinden alıyoruz. M iras bıraktığı fuar ve Kültürpark’ta, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine adım adım yürümekten kıvanç duyuyoruz” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Andaç Pamuk, “İnovasyon teknolojide kararlı, hedefleri olan çalışma içine girdiğimizi gösteren belgenin tescili için buradayız. Bu belgeyi alabilmemizi sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma ve iş birliği içinde güzel bir sertifikasyon sürecini geçirdiğimiz TSE yetkililerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. TSE Ege Bölge Koordinatörü Hakan Ozan da bu belgeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne vermenin çok önemli olduğunu belirtti. 

TSE Ege Bölge Koordinatörü Hakan Ozan Başkan Tugay’a sertifika takdim etti. Törene Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Alejandro F. Diaz Palacios, Küba Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Raul Ernesto Madrigal Cardenas, İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ Genel Müdürü Emrecan Durmaz ve insansı robot Sophia da katıldı. Başkan Tugay’la tören öncesi sohbet eden Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Alejandro F. Diaz Palacios, Atatürk’ün çok sevilen bir lider olduğunu, Küba’nın eski devlet başkanı Fidel Castro ile benzer noktalarının bulunduğunu ve her ikisinin de halkın özgürlüğünü savunduğunu söyledi. 
 

Bakmadan Geçme