• Haberler
  • Gündem
  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Baltacı: Pırıl pırıl bir geçmişimiz var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Baltacı: Pırıl pırıl bir geçmişimiz var!

Aysun Güler/Yeni İzmir- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Baltacı, Anadolu Birliği Federasyonu'nu ziyaret...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Baltacı: Pırıl pırıl bir geçmişimiz var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aysun Güler/Yeni İzmir- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Baltacı, Anadolu Birliği Federasyonu’nu ziyaret etti. Baltacı, adaylığı kesinleşir, başkanlık koltuğuna oturursa İzmir için yapacaklarını anlattı.

‘‘BASİT BELEDİYECİLİK GÖREVLERİ BİLE GERÇEKLEŞTİRİLMİYOR’’

Derneğin ve Federasyonun konuğu olan Baltacı ise şu açıklamaları kaydetti:

En çok merak edilen adaylardan biri olduğum söyleniyor. Pırıl pırıl bir geçmişimiz var. Ne ekonomide ne siyasette bize bir şey diyecek biri değil, yarım insan bile olamaz. Görüyorum ki aradan geçen yıllardan bu yana İzmir’de pek de bir şey değişmiyor. Yaşam sürdüğüne göre, erken ya da geç demeden yine bir yerinden tutup başlamak gerekir. Hele son beş yılda yaşananlar dikkate alınırsa derinleşen bir yoksulluk var. Ülkenin yarısından fazlası ekonomik olarak zorluk yaşıyor. Basit belediye görevlerinin bile hiçe sayıldığı ve gerçekleştirilmediği bir süreci görüyoruz ve yaşıyoruz. 100 yaşındaki bir insana ülkenin durumunu sorsanız, ‘hayatımda böyle bir dönem görmedim’ diyecek. Cumhuriyetin değerleri ve kurumları bu kadar örselendiği, varlıkların satıldığı bu dönemde vahşi kapitalist düzenin ne kadar acımasızca sermayeden yana uyarlandığını birlikte görüyoruz. Atatürk’ün akıl yürütme biçimini esas alan bir çalışmanın İzmir’den başlaması kadar değerli bir şey olamaz.

Ayhan Baltacı, kentte çözülmesi gereken bir dizi soruna da vurgu yaptı. Belediye başkanlarına sevgi ifadeleriyle hitap eden aday adayı, İzmir ve Ege bölgesinin sorunlarını eşzamanlı olarak çözmek gerektiğini belirtti. Kentsel yenileme, deprem riskleri, ucuz ve kaliteli gıda erişimi, yerel ekonomiyi güçlendirmek, kadın istihdamı ve konut sorununa dikkat çeken aday adayı, çözüm önerileri sunarak geniş bir kadro ile hızlı çalışmalara başlama sözü verdi. İzmir ve Ege’nin modeli olarak iktidar yolunda çıkmayı hedefleyen aday adayı, yerel ekonominin canlandırılması ve vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çaba göstereceğini vurguladı.

‘‘ŞEHİR İYİ YÖNETİLMİYOR’’

Haber

Anadolu Birliği Dernek ve Federasyon Başkanı Erhan Kahraman, İzmir’in turistik bir kent olma özelliğini kaybettiğini söyledi. Şehrin iyi yönetilmediğini söyleyen Kahraman, yeni belediye başkanından beklentisini anlattı. Açıklamalarına şöyle devam etti:

Maalesef İzmir’in turizm kenti olma özelliğini yitirdiğini görmekteyiz. Turistik yerlerin birbirine yakın olmasının getirdiği avantaj, şimdi hiçbir yere gidememe sorununa dönüştü. İktidarın şehir hastanesinin inşasıyla adeta yeni bir semt kurması ise utanç verici bir durum. Şehir iyi yönetilmiyor ve bir dizi sorunla karşı karşıya. Ana başlıkları ulaşım ve çevre, alt yapı ve çevre, sosyal hizmetler, kültür eğitim, güvenlik, imar, katılımcılık ve yöneticilik sorunları. Bu sorunları çözecek, deneyimli ve vizyon sahibi belediye başkanlarına ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca, sosyal duyarlılık taşıyan, halkın güvenini kazanacak ve yerel ekonomiyi güçlendirecek bir başkana ihtiyacımız var. Hazırladığımız bu sunum dosyasını genel merkeze ilettik. Çıktığınız yolda size başarılar diliyorum.

‘‘STK’LAR SADECE SEÇİM DÖNEMİNDE HATIRLANIYOR’’

Haber

Anadolu Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Alkan ise STK’ların sadece yerel yönetim sürecinde hatırlandığından dolayı duyduğu sitemi dile getirdi. Alkan, ‘‘STK’larla ilgili gelen aday adaylarına her zaman düşüncelerimi aktarıyorum. Ne yazık ki, STK’lar genellikle seçim dönemlerinde hatırlanıyor. Yerel yönetimlerin kimin elinde olursa olsun, zihinsel yapıda bir değişim görmek mümkün olmuyor. Zihinsel bir devrim geçirmemiz gerekiyor. Değişimden bahsediliyor ancak herhangi bir gerçek değişiklik yaşanmıyor. STK’larla ilgili gelen aday adaylarından hiçbiri bilgi vermiyor’’ dedi.

Bakmadan Geçme