• Haberler
  • Siyaset
  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila tv9 İzmir’e konuk oldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila tv9 İzmir’e konuk oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, tv9 İzmir’de Aris Medya A.Ş....

Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, tv9 İzmir’de Aris Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atahan Keçeci’nin sunduğu “Yerel Seçime Doğru” programına konu oldu. Programında konuşan Olgun Atila eğitim hayatı, bugüne kadar ki çalışmaları, Küçük Menderes havzası ve özellikle Ödemiş ile ilgili projeleri ile ilgili konuştu.

Röportajın detayları şu şekilde: 

-Neden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldunuz?

32 yaşında Büyükşehir belediye meclisi Ulaşım Komisyonu başkanlığı yaptım. Sonra da İzmir’imizin en önemli ilçelerinden biri Bornova’da en büyük bütçesi olan belediye bütçesini yönetme imkanına sahip oldum. Sadece Bornova’nın değil İzmir’in önemli sorunlarını çözmeye çalıştık. Stadyum, Spor Kompleksi, Kültür Merkezi, sosyal ve fiziki projelerin tamamında iddialıyız, projenin büyüğü küçüğü de olmaz. Dolayısıyla geçmiş 5 yıl önce de o dönem yapılan anketlerde İzmir’in bütününde memnuniyet oranı en yüksek en başarılı ilçe belediye başkanıyım. 2019’da aday gösterilmedim, küsmedim çalışmalarıma devam ettim. Boşluk bırakmadım, siyaset süreklilik isteyen bir iş spor gibi yabancı dil gibi sürekli yapmak gerekiyor.

Vatandaşımızdan aldığımız güç ve enerji ile aday oldum. İzmir bizim evimiz. İzmir’in 30 ilçesinde enerjimizle, gençliğimizle, çalışkanlığımızla 30 ilçesinde her an olarak, projelerimizle, sesimizle, yüreğimizle, İzmir siyasetini, kültürünü, sanatını da Türkiye’nin süper ligine çıkarmak gibi bir iddiamız var. Bunu Bornova’da yaptık, şimdi İzmir’de daha iyisini yapacağız. Çünkü, hem genciz hem tecrübeliyiz, bir de güçlü bir ekibimiz var. Geçmişte görev yaptığımız bütün belediye başkanlarımız, bizim danışmanımız, öğretmenimiz. Onların da katkılarıyla, kentin meslek odalarıyla, Ticaret Odası ile, Sanayi Odası ile, üniversitelerimizle birlikte, ortak akılla bir yönetim vaat ediyorum. Yani bir kişiyi seçmeyeceğiz, bütün insanların sürece katıldığı, kentlerin kendini yönettiği bir yönetim. Biz orkestra şefi olacağız Sokakta ve alanda olan bir Belediye Başkanı olarak İzmir’i, Ödemiş’i, Tire’yi, Beydağ’ı, her ilçesini kardeşçe ve bütün potansiyellerini en üstte tutarak hem sosyal hem fiziki projelerle, ulaşım, altyapı gibi bütün sorunlarını en iyi şekilde çözebilen mesleki birikimlerini en iyi kullanan, özellikle de paydaşlarla birlikte yeni bir siyaset anlayışı yeni bir yolculuk vaat ediyorum.

Her belediye başkanımızın kendisine ait bir yoğurt yiyişi var. Onların bütün başarılı projelerini daha büyük ve daha nitelikli hale getirmek gibi devlette devamlılık esastır, düsturuyla projelerimizin nicelik ve niteliğini arttırma noktasında bir hedefimiz var. Ancak şunu ifade etmek istiyorum, makamda duran değil, sokakta olan, caddede olan, insanların sürekli alanda gördüğü, proje temeli atılırken başında gördüğü, iyi günde kötü günde yanında gördüğü bir Belediye Başkanı olarak çalıştım. Benim referansım Bornova. Beni Bornova’da yaşayanlara sorabilirsiniz. 7/24 5 yıl boyunca hiç durmadan onların her zaman emrinde olmaya çalıştım ve bu onurla da yaşamaya, çalışmaya devam ediyorum. Şimdi, Bornova’da yapmış olduğumuz bu güzel ve önemli hizmetleri, güzel İzmir’in her yerinde ortaya koymak ve birlikte ortak akılla bir yönetim vaat ediyorum.

İzmir çok büyük ama gözünüzde büyütecek kadar, korkutacak kadar bir şey yok. Bununla ilgili hem mesleki birikimimiz hem geçmişte aldığımız hizmetlerimiz ve ekibimizin çalışkanlığı üretkenliği, sokakta sizlerin katkılarıyla, basınımızın değerli TV9 İzmir’in ve diğer kanalların eleştirileri ile tavsiyeleriyle, insanız hata yapabiliriz ama anında düzelterek, sorunları çözerek yeni bir belediyecilik anlayışı getireceğiz. Yeni, çağdaş, bunun da okulunu okumuş biri olarak, siyasette çok küçük yaşlardan beri emek vermiş bir kardeşiniz olarak, tarihi bir dönemdeyiz. Dolayısıyla İzmir’deki Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişim, Türkiye’deki değişimi sağlayacak. İzmir’de de, yeni bakış açısıyla, daha modern daha çağdaş ama kırsalın her zaman onurumuz olduğu, köylü milletin efendisidir dediğimiz, onların topraklarda çalıştığı ellerinin bereketle kavuştuğu, ürünün en iyi şekilde değerlendirildiği, bunun kooperatiflerle ve başka kanallarla en iyi şekilde pazarlandığı, Tire süt fabrikasını bugün Türkiye’de marka olduğu gibi, Foça yoğurdun marka olduğu gibi, Ödemiş’in Beydağ’ın kestanesi, hepsini ürünleri gibi, biz inanacağız, İzmirli olarak hepsine sahip çıkacağız. İzmir’in 30 ilçesinde, ilçeler arası gidip geleceğiz ve şunun da sözünü veriyorum göreve geldiğim takdirde, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İzmir’in 30 ilçesinde, Büyükşehir Belediye meclis toplantısı yapacağım, en az bir kere. Hep birlikte, ortak akılla, bütün ilçe belediye başkanlarımızla ve kıymetli muhtarlarımızla, ben inanıyorum çok güzel bir yolculuk yapacağız. Çünkü siyasete ne kadar katılım olursa, ne kadar insan dahil olursa, o kadar az hata yaparız ve bütün iyi projelerin oluşmasında da birlikte paydaş oluruz. Ben yaptım oldu değil, biz yaptık oldu ve biz sadece Belediye Başkanı seçmiyoruz kentin başkanını seçiyoruz. Kentin başkanı olarak, orkestra şefi olarak hareket edeceğiz ve bu toprakların biri evladı olarak elimizden gelen bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz, yorulmayacağız, koşturacağız. Ulaşımın ve hayatımızın müsaade ettiği sürece, hemşirelerimizin yanında olacağız

-İktidarın İzmir’i ihmal ettiğini düşünüyor musunuz?

İzmir bir kere adaletin, özgürlüğün, direnişin merkezi. Türkiye’nin 1961 Anayasası en demokratik anayasalardan birisi. İhtilal ürünüdür dediler, İzmir buna bile hayır dedi. İzmir’e zorla, baskıyla hiç kimse bir şey yaptıramaz. İzmir’in efelik ruhunda var zaten. Merkezi hükümetimiz, tabii ki çalışmalar yapıyor, önemli faaliyetlerde bulunuyor ama biz İzmir olarak Türkiye Cumhuriyeti hazinesine 7 verdiğimiz verginin 1’ini alıyoruz. Şimdi biz daha fazlasını istiyoruz. Daha fazla okul istiyoruz, daha fazla otoyol istiyoruz, daha fazla kültür merkezleri istiyoruz. Avrupa şampiyonasında bir tane oynanabilir stadımız var mı? Ben bir milliyetçi bir insan olarak bir kardeşiniz olarak, İzmir’in hakkını istiyorum. İzmir’de uluslararası standartlarda maç yapabileceğimiz bir stat istiyorum.

Türkiye şampiyonu Galatasaray Türkiye’de futbolun ilk oynandığı kent Bornova’da Türkiye Şampiyonu oldu, 80 televizyon kanalı canlı verdi. Bornova’nın kriterlerini, tanıtımını yaptık. İzmir’i tanıttık, İzmir’in ekonomisini geliştirdik. Bu yapılan projelerin hepsi kentin ekonomik, sosyolojik, moral motivasyon, hepsini yukarı çekecektir. Buradaki başarı Türkiye Süper Ligi’ne çıkma başarısı, tarımda da Süper Lig’e çıkacağız, üretimde de Süper Lig’e çıkacağız. Herkes daha çok iş, daha çok aş kazanacak. Bu yüksek moral ve motivasyonla gençlerimize daha fazla eğitim, İzmir tarihinden aldığı güç ve inançla son kale olmasıyla, Atatürk ve Cumhuriyetin kalesi olmasıyla, Türkiye’deki bütün karanlıkları aydınlatacağına inanıyorum. Merkez hükümetle uyumlu ama İzmir’in haklarını da sonuna kadar isteyerek, Metin Oktay gibi bir değerimizin adına burada bir stat yaparak, Atatürk’ün ismini bütün projelerimizde en iyi şekilde yansıtarak, Türkiye’nin moral ve motivasyonu olması gerekli. Tabii ki Sivas, Eskişehir, Konya bütün şehirlerimiz önemli, ama İzmir’de uluslararası müsabakaların yapılabileceği bir stadyum gerekli.
Sabrederek mücadele ederek, her şeyin çok güzel olacağına inanarak bizi izlemeye devam edin.

Sevgili Ödemişli hemşerilerimize, Küçük Menderes’te yaşayan bütün yurttaşlarımıza, büyüklerimize, çiftçilikle uğraşan, hayvancılıkla uğraşan, emek veren, çocuklarımıza daha sağlıklı ürünler kavuşturmaya çalışan, özellikle tarımın çok önemli bir kenti Küçük Menderes’in başkenti Ödemiş, biz de her zaman sizinle beraber olmaktan büyük mutluluk ve onur duyacağız. Her an Ödemiş’te, Kiraz’da, Tire’de, Beydağ’da olacağız. İyi günde, kötü günde beraber olacağız. Milli günlerimizi coşkuyla daha büyük bir heyecanla kutlayacağız. Ve lütfen önümüzdeki günler çok önemli, hangi aday adayı arkadaşımızın daha başarılı olacağını düşünüyorsanız bir insan bir dünya diyorum. Lütfen herkes çevresinde ulaşabileceği büyüklerimize, küçüklerimize ulaşsın. İzmir’i ve Ödemiş’i ayağa kaldırıp, tarihi birlikte yazalım.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme