• Haberler
  • Yerel
  • İZBB Meclisi'nde 'Kemal Kılıçdaroğlu' gerginliği!

İZBB Meclisi'nde 'Kemal Kılıçdaroğlu' gerginliği!

AK Parti Balçova Meclis Üyesi Abdulhakim Evin'in  2025 – 2029 Dönemi Stratejik Planı'nın görüşüldüğü sırada önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kullandığı cümlelerin ardından başlayan sözlü tartışma, fizik tartışmaya döndü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı 3. Meclisi'nde 2025 – 2029 Dönemi Stratejik Planı görüşüldü.

Görüşme sırasından AK Parti Balçova Meclis Üyesi Abdulhakim Evin'in Gezi Parkı için 'vandalizm' ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik de 15 Temmuz üzerine kullandığı cümlelere CHP cephesi sıralara vurarak tepki etti.

 

"HADDİNİ BİL" ÇIKIŞI

Abdülhakim Evin'in, "2011'den sonra yaşanan bazı talihsiz olaylar, 7 Şubat MİT krizi, 2013'te bir Gezi vandallığı yaşadık ki sadece 15 günde ekonomimie verilen zarar 1.4 milyar dolar" ifadelerine sözlü tepki gösteren CHP sıralarına dönerek "Benimle aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz. 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen, o dönemin CHP Genel Başkanı'nın tanklarının yol açtığı kara bir gece var, bunun da ekonomimize doğrudan zararı 100 milyar dolara ulaştı" ifadelerini kullanmasu üzerine Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "CHP Genel Başkanı hakkında böyşee konuşmazsın, haddini bil' diyerek tepki gösterince  gerginlik tırmandı.

Ömer Eşki'nin tepki göstermesiyle sözlü tartışma fiziki tartışmaya döndü.

İZBB Meclisi'nde 'Stratejik Plan' gerginliği!

AK Partili üyeler ve CHP'li üyelerin de konuya dahil olmasıyla tartışma kavgaya döndü. AK Parti ve CHP grubu meclis üyelerinin birbirlerinin üzerine yürüdüğü kavga İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Meclis başkanvekili Altan İnanç'ın çabalarıyla dindirildi. Kavga nedeniyle toplantıya ara verildi.

ÖMER EŞKİ TOPLANTIYI TERK ETTİ

Aranın ardından söz alan AK Parti Başkanvekili Hakan Yıldız'ın konuşması sırasında ise Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki salonu terk etti.

Bakmadan Geçme