• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'İstanbul' tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'İstanbul' tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi EKim Ayı Meclis Toplantsı'nın 3. oturumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak 'kültürel miras' protokolü tartışmalara neden oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısının üçüncü oturumu, Meclis Başkanvekili Altan İnanç’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde, İstanbul ve İzmir arasında kültürel mirasın korunması için bir işbirliği protokolü imzalanması önergesi yer aldı. Bu önerge, AK Parti’nin ret oylarına karşın CHP’nin oylarıyla kabul edildi.

BOZTEPE: İZMİR, İSTANBUL'UN 40. İLÇESİ OLMA YOLUNDA

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, önergeye tepki göstererek, "Bu protokol, İzmir’deki üniversiteler ve bilim insanları için bir hakarettir" ifadesini kullandı. Boztepe, İzmir'in İstanbul’un 40. ilçesi olma yolunda ilerlediğini belirterek protokolün reddedilmesi gerektiğini söyledi.

Buna karşılık CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Cemil Balyeli, "Bu öneri sadece kültürel mirasın korunmasına yöneliktir. Neden karşı çıkılıyor?" diyerek tepki gösterdi. 

İSTANBUL'UN DENEYİMİ İZMİR'E ÖRNEK OLACAK

CHP’li Meclis Üyesi İpek Kul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişte gerçekleştirdiği miras projelerinden örnekler vererek, "İstanbul'daki projeler, İzmir için de faydalı olacaktır. Bu işbirliği, kültürel mirasın korunmasında deneyim paylaşımını sağlayacak" şeklinde konuştu.

Önergeye yönelik eleştirileri değerlendiren Meclis Başkanvekili Altan İnanç ise, "Bu protokol, Türkiye’nin her bölgesinde kültürel mirasın korunmasına katkı sağlayacak, siyaset üstü bir meseledir" dedi.

Bakmadan Geçme