• Haberler
  • Genel
  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Urla tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Urla tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Urla Belediyesinden gelen Güzelbahçe ve Karapınar mevkilerindeki kıyı kenar çizgisinin belirlenmesi önergesi...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Urla tartışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Urla Belediyesinden gelen Güzelbahçe ve Karapınar mevkilerindeki kıyı kenar çizgisinin belirlenmesi önergesi üzerine AK Parti ve CHP grubu arasında tartışmalar yaşandı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Mart ayı olağan meclis toplantılarının üçüncü birleşimi, İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. Mecliste, Urla ilçesinde kısmi yapılaşmanın olduğu yerlerde kıyı kenar çizgisinin değiştirilmesini öngören plan değişikliği CHP ve AK Parti grupları arasında tartışmaya neden oldu.

“PLANLARI GERİ GÖNDERELİM”

Urla Belediyesinden gelen ve kıyı kenar çizgilerinin değiştirilmesini öngören komisyon raporu maddesinde komisyonlarda kabul oyu kullanan AK Parti grubu, raporun geri gönderilerek yeniden görüşülmesi gerektiğini belirtip bu kez ret oyu verdi. AK Parti’li meclis üyesi Barış Bükülmez, planlarda sorun olduğunu ifade ederek bunun mağduriyete neden olabileceğini söyledi. Bükülmez, “Urla Belediyesi burada kısmi yapılaşmayla ilgili bir karar aldı. Kısmi yapılaşma adaları Urla Belediyesi tarafından belirlenirken Büyükşehir bürokratları ve Urla Belediyesi bürokratları görüşüyor. Orada 1/1000 bin ölçekli mevzi imar planları yok. Bazı alanlarda parselasyon planları var ve ‘Birbirinin eşdeğerdir’ denilerek ‘Bunları kabul edebilirsiniz’ diyorlar. İmar adası yok, kadastral adalar var. Bunlar üzerinden tespit yapıyorlar. Böyle bir tespitte doğru sonucu elde etmek çok mümkün değil.

“KARARIN GERİ GÖNDERİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM”

CHP’li meclis üyesi İrfan Ünal da maliklerin başvuru yapması durumunda gerekli işlemlerin yapılacağını söyleyerek, “Konu zaten bir mağduriyet üzeninde bize geldi. Biz geçen sene bunu reddetmiştik. Bununla ilgili 1992 yılından önce yapılaşmış alanları biz kıyı kenar kanunun dışında alıyoruz. Daha önce bize geldiğinde bununla ilgili ilçeden gelen bir karar olmadığı için reddettik ve kısmı yapılaşma kararı alındığında ‘Biz bunu kabul edebiliriz’ demiştik. İlçe belediyesi de bölgede tespit yaparak kısmı yapılaşma kararını almış. Biz de ona göre karar aldık. 3 siteyi ilgilendiren, 70’li yıllarda yapılaşmış bir alandan bahsediyoruz. Malikler kısmı yapılaşma için başvuruda bulundu. Biz de iptal yaptık. ‘Kagirler dışarıda kalmış’ deniliyor. Eğer öyleye başvuruda bulunulur ve biz de karara işleriz. O nedenle ben kararın geri gönderilmesini doğru bulmuyorum.” dedi.

“İTİRAZ YOLU AÇIK”

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise alınan kararın itiraz yolunun açık olduğunu ifade ederek, “Biz de bu konuyu grubumuzda enine boyuna inceleyip tartıştık. Dolaysıyla burada bir plan düzenlemesi söz konusu. Büyükşehir yasası da yürürlüğe girdiğinde köylerdeki yapılara ilişkin de düzenlemeler de var. Eğer bahsi geçen mağduriyetler varsa itiraz yolu açık ve o itirazlar Büyükşehir’e gelir. O zaman yeninde değerlendirilir” diye konuştu. Barış Bükülmez de “İrfan Bey ‘Bir kez daha karar alıp gönderebilirler’ dedi ancak kısmi yapılaşma kararı bir kez alınabiliyor” yanıtını verdi. CHP’li meclis üyesi Murat Aydın, Urla Belediye Meclisi’nin toplanmamasını eleştirerek “Kısmi yapılaşma alma yetkisi ilçe belediyesinin. Biz daha sonra bu kararı değerlendiriyoruz. Hakan Bey de söyledi. Yerelin durumunu en iyi oradaki üyeler bilir. Burada da bizim hep söylediğimiz şeye geliyoruz. Yerel belediye meclisi 2 yıldır toplamazsanız böyle olur.” ifadelerine yer verdi.

 

Bakmadan Geçme