• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliğe çözüm oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliğe çözüm oluyor

Yeni İzmir Gazetesi'nden Semi Tektaş'ın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin (İzBB) işveren ve iş arayanları bir...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İzBB) işveren ve iş arayanları bir araya getirmek amacıyla faaliyete geçirdiği www.kariyerimiz.com.tr adlı internet sitesinin tanıtım yapıldı. CV hazırlama ve mülakat desteği sağlayan sitede ücretsiz olarak faaliyet gösterecek. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan tanıtım etkinliğine İzBB Başkanvekili Mustafa Özuslu, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, STK Temsilcileri, Özel sektör temsilcileri, oda ve borsa temsilcileri katıldı. İzBB Başkanı Tunç Soyer’in deprem bölgesindeki etkinliğe katılması sebebiyle tanıtım toplantısına katılamadı.

“KİMSE İŞSİZ KALMAYACAK”

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu yerel yönetimlerin istihdam sorununu çözemeyeceğini söylerken, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Soyer’in gençlere çok önem verdiğini biliyorsunuz. Neden önem veriyor? Çünkü başkanımız çok iyi biliyor ki gençlik gelecek demektir. Sizler geleceğimizsiniz. Gençlik yoksa gelecek yok. Bu yüzden bu kadar gençlere yönelik hizmetler veriyoruz. Yerel yönetim gençler için ne yapabilirse onu yapmaya gayret ediyoruz. Sizler önemlisiniz, çok kıymetlisiniz. Kariyeri sizin ilkokuldan itibaren başlayan bir sürecin toplam çıktısıdır. Kariyer fuarında istihdam meselesi gündeme geliyor. Gençlerin istihdamdı çok önemli İşverenle talep edeni bir araya getirebilmek sizin iş sahibi olabilmeniz için yapılıyor. İşsiz insan olabilir mi? Emeğiyle, bilgisiyle, namusuyla çalışmak istiyor. Çalışmak istemeyenlere sözümüz yok. Ama çalışmak isteyenlere uğruna şehitler verdiğimiz bu gençlere iş vermemiz lazım. Bu gençlere iş vereceksiniz ve kimse işsiz kalmayacak. Herkesin işi ve aşı olacak. Herkes kendi yuvasını kuracak. Her birlikte böyle bir Türkiye hayal ediyoruz. Biz Türkiye’deki istihdam sorununu çözemeyiz. Bu ülkenin el birliğiyle çözmesi gereken önemli problemlerden birisi” ifadelerini kullandı.

 

2026’YA ADAY

İzmir’in 2026 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olmaya aday olduğunu söyleyen Özuslu, “Belçika Büyükelçisinden rica ettim. ‘İzmir Avrupa gençlik başkenti olsun. Siz de destek verin’ dedim. Sayın Büyükelçi de ‘kalben sizin yanınızdayım’ diye söz verdi. Bu bizi çok rahatlattı. Biz 2026 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olacak. Sizlerle çok güzel işler yapacağız” açıklamasını yaptı.

“UMUT KÖPRÜSÜ”

Toplantıya katılamadığı için video mesaj gönderen Başkan Soyer, “Bu sene her şey gençlik için sloganıyla düzenlediğimiz kariyer fuarında olmayı çok isterdim. Ne yazık ki deprem bölgesinde bulunmak zorundayım. Fiziken yanınızda olmasam da gençlerin hayallerine sahip çıktığım bu buluşmada yanınızdayım. Cumhuriyetin 100’üncü yılında sizler için ne yapsak az. Genç işsizliğin azaltılması, gençlerin firmalarla tanışmasını sağlamak amacıyla bir fuar düzenliyoruz. İstihdam sorunun ortadan kaldırılmasına destek olacak bir sistem kurduk. Artık gençlerimiz iş ilanlarına rahatlıkla ulaşacak. İş verenler ise ihtiyaç duyduğu alanlarda gençlerle iletişim kurabilecek. Göreceksiniz umut köprüsü kurulduğunda bu topraklarda refah ve adalet hiç solmamak üzere yeşerecek. İzmir sizlerle güzel iyi ki varsınız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme