• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen'deki arazi satışını mahkemeye taşıdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen'deki arazi satışını mahkemeye taşıdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Belediyesi tarafından satışa çıkarılan 86 parsel taşınmazın yürütmesini durdurma ve iptali için dava açtı.

Dava, bu arazilerin konut alanı olarak belirlenmemiş bölgelerde yer alması ve potansiyel çevresel sorunlar taşıması gerekçesiyle açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Belediyesi'ne ait 94 taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında satış kararına itiraz etti. Dava, satış ilanında yer alan 86 parselin imar planlarına uygunluğu ve kamu yararına etkileri gibi gerekçelerle gündeme geldi.

GEREKÇELER AÇIKLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, başvurusunda şu gerekçeleri sıraladı:
•    Satışa konu taşınmazların konut alanı olarak belirlenmemiş bölgelerde ve bazıları için alt ölçekli imar planı bulunmamakta. Bu durum, bu bölgelerde yaşanacak kentleşme sorunlarına ve altyapı eksikliklerine yol açabilir.


•    Hızla büyüyen kentte kamu arazilerine olan ihtiyacın arttığı ve bu arazilerin değerlenmesiyle sosyal ve teknik altyapı gereksinimlerinin de arttığı belirtiliyor.


•    Kamu arazilerinin imar planlarındaki konumlarının ve potansiyel çevresel etkilerin dikkate alınması gerektiği ifade ediliyor.

Dilekçede, satış işleminin gerçekleşmesi durumunda yapılaşmanın hemen başlayacağı ve bu durumun iptal kararını geciktirebileceği vurgulandı. Ayrıca, satışın hukuka aykırı olduğu ve iptalinin kamu zararına neden olabileceği ifade edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu nedenle satış kararının durdurulmasını ve iptal edilmesini talep etti.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme