• Haberler
  • Siyaset
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Hamza Dağ'a cevap: Devredin, yapalım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Hamza Dağ'a cevap: Devredin, yapalım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın Karşıyaka Stadı ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Dağ, "6 aydır sesleniyoruz, sessiz kalıyorlar. Büyükşehir'in önünde hiçbir engel yok. Büyükşehir'den henüz bir hamle gelmedi" ifadelerini kullanmıştı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Karşıyaka Stadyumu ve Sosyal Tesisi'nin yapımının hükümetin görevi olmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildiği vurgulandı. Ayrıca, arazinin tahsisi için Ağustos ayında ilgili kurumlara resmi bir talep yazısı gönderildiği, ancak henüz olumlu bir yanıt alınmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Statta Maliye ve Hazine Bakanlığı, Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün hissesi bulunmaktadır. Hükümetin görevine rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Karşıyaka Stadı'nın yapımını desteklemek için gerekli adımları atmıştır. 22 Ağustos 2024 tarihinde İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne hisselerin tahsisi için talep yazısı yazılmıştır" denildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Hamza Dağ'a cevap: Devredin, yapalım!

Ayrıca, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün, talebin değerlendirilmesi için diğer paydaşların görüşünü almak istediği belirtildi. Karşıyaka Belediyesi'nden de tahsis talep edildiği ifade edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Karşıyaka Stadyumu ve Sosyal Tesisi'nin yapımı için gerekli tüm süreçleri titizlikle yürütmektedir. Tahsisin gelmesi halinde en kısa sürede tesisin yapımı için çalışmalara başlanacaktır" açıklamasında bulundu.

Son olarak, Hamza Dağ'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, "Sayın Dağ'ı stat konusunu siyasi malzeme haline getirmek yerine sürece katkı vermeye davet ediyoruz" denildi.

Bakmadan Geçme