• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden şaşırtan yardım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden şaşırtan yardım!

Zor durumda kalan üzüm üreticilerine belediye nasıl destek oldu?  Üzümler neden dağıtılmaya başlandı ve bu kampanya yerel tarımı nasıl canlandırıyor? İzmir'de vatandaşlar belediyeden gelen yardımla nasıl şaşırdı? Tüm detaylar haberimizde ...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, zor günler geçiren üzüm üreticilerine ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Üzüm üreticilerinin satış sıkıntısı yaşaması üzerine harekete geçen belediye, 10 ton coğrafi işaretli Kavacık üzümü satın alarak 3 bin 300 ihtiyaç sahibi haneye dağıtımına başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden şaşırtan yardım!

Büyükşehir Belediyesi, bir firmanın alım anlaşmasını iptal etmesinin ardından zor durumda kalan Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne destek sağladı. Ürününü satmakta zorlanan kooperatiften 10 ton yaş üzüm satın alan belediye, hem yerel tarımı destekleyerek üreticinin mağduriyetini giderdi hem de sosyal yardım listesinde bulunan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı.

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden şaşırtan yardım!

Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Özkan, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Özkan, “Çalıştığımız firma, alım yapmaktan son anda vazgeçti. Üzüm, saklanması zor bir ürün. Kurutma tesisimiz olmadığı için ne yapacağımızı bilemedik. Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talep ettik ve onlar da 10 ton üzüm satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtımını üstlendi. Bu sayede üreticilerimizin yüzü güldü. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YEREL TARIM VE ÜRETİCİ DESTEKLENİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden şaşırtan yardım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ambar Şefi Seydullah Güner ise, belediyenin hem yerel tarımı hem de çiftçileri desteklemeyi amaçlayan bir yardım politikası yürüttüğünü belirtti. Güner, “Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın liderliğinde, sosyal yardım politikamız kapsamında 10 ton yaş üzüm satın aldık. Bu üzümler, sosyal yardım listemizdeki 3 bin 300 ihtiyaç sahibi haneye dağıtılacak. Günlük olarak 1 ton üzüm teslim alıp anında dağıtıma başlıyoruz. Dağıtımı 10 gün içinde tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu kampanya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hem üreticiye hem de geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara yönelik sürdürdüğü yardım faaliyetlerinin önemli bir örneği olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 

Bakmadan Geçme