• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Büyükşehir Belediyesinden okullara spor desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesinden okullara spor desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okullara spor malzemesi desteğini iki katına çıkararak 30 ilçedeki bin 518 okula 22.5 milyon TL'lik malzeme dağıttı. Başkan Cemil Tugay, başarılı çocukları İzmir Büyükşehir Belediyespor'un koruması altına alacaklarını ve eğitim ile malzeme desteği sağlayacaklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okullara spor malzemesi desteğini iki katına çıkararak 30 ilçedeki bin 518 okula 22.5 milyon TL’lik malzeme dağıttı. Başkan Cemil Tugay, başarılı çocukları İzmir Büyükşehir Belediyespor'un koruması altına alacaklarını ve eğitim ile malzeme desteği sağlayacaklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçedeki bin 518 okula toplam 22.5 milyon TL değerinde spor malzemesi desteği sağladı. Bu yıl spor malzemesi yardımını iki katına çıkaran belediye, okullara futbol topları, voleybol ve basketbol fileleri, formalar ve çeşitli spor ekipmanları dağıttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden okullara spor desteği

“İHTİYAÇ DUYDUKLARI MALZEMELERİ BİZ TEMİN EDECEĞİZ”

Tören, Bornova’daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sporun fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yapılan yardımların önemine değindi. Başkan Tugay ayrıca, performans ölçüm merkezinde başarılı olan çocuklara İzmir Büyükşehir Belediyespor’un koruması altında destek vereceklerini de duyurdu. Başkan Tugay, "Başarı gösteren çocuklarımızı bundan sonra İzmir Büyükşehir Belediyespor’umuzun koruması altında; ama aynı zamanda, İzmir'deki tüm diğer spor kulüpleriyle de iş birliği yaparak onları birer şampiyon olma yolunda sonuna kadar destekleme kararı aldık. Eğitimlerini biz üstleneceğiz, ihtiyaç duydukları malzemeleri biz temin edeceğiz, onların sonuna kadar gitmesi için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden okullara spor desteği

22 FARKLI SPOR ALANINA MALZEME YARDIMI 

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, okullara 22 farklı spor alanında malzeme yardımı yapıldığını belirtti. Başkan Tugay, “Okullarımızda çocuklarımızın ihtiyaç duyduğunu bildiğimiz, temin etmekte zorlandıklarını bildiğimiz spor malzemeleri için ‘karınca kararınca’ diyeceğim; ama bugüne kadar yapılanların gerçekten çok daha üzerinde bir spor malzemesi yardımını gerçekleştiriyoruz. En fazla bizi üzen şey ve hepimizi kıran şey, ülkemizde yaşadığımız adaletsizlikler, imkanların eşit olmaması konusu. Bazı alanlarda bunu belki hoş görebiliriz; ama çocuklarımızın eğitiminde bunu böyle bulamayız. Sağlık hizmetlerinde bunu doğru bulamayız. Bunlardan birisi, çocuklarımızın spor eğitiminde 22 tane farklı spor alanında onlara yeterli olacağını düşündüğümüz; ama daha fazlasına ihtiyaç duyduklarında da, bize bildirdiklerinde elimizden geleni yine yapacağımızı söylediğimiz bir paket bu” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden okullara spor desteği

“SONUNA KADAR DESTEKLEME KARARI ALDIK”

Performans ölçüm merkezinde belirli bir başarı seviyesine ulaşan çocukların artık İzmir Büyükşehir Belediyespor'un koruması altında olacağını belirten Başkan Tugay, “Sadece spor malzemesi dağıtımı için buluşmadık. Sporcu performans ölçüm merkezimiz var. Bu merkezde yapılan testlerde, belirli bir seviyede başarı gösteren çocuklarımızı bundan sonra İzmir Büyükşehir Belediyespor’umuzun koruması altında; ama aynı zamanda, İzmir'deki tüm diğer spor kulüpleriyle de iş birliği yaparak onları birer şampiyon olma yolunda sonuna kadar destekleme kararı aldık. Eğitimlerini biz üstleneceğiz, ihtiyaç duydukları malzemeleri biz temin edeceğiz, onların sonuna kadar gitmesi için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinden okullara spor desteği

YENİ TESİSLER YAPILACAK 

Başkan Tugay, spor tesislerinin dağılımında var olan adaletsizliklere dikkat çekerek, şehrin spor kenti kimliğini güçlendirmek için yapılacak planlamaların altını çizerek, “İzmir, pek çok başka özelliğinin yanında, aynı zamanda bir spor kentidir. Sporu insanlarımızın sevdiği bir kenttir. Spor tesislerimiz açısından eksiklerimiz olduğunu düşünüyoruz. Aslında çok kötü durumda olmasak da, özellikle spor tesislerinin dağılımında bazı adaletsizlikler olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki döneme dair planlamalarımızı yaparken, tesisleşme planlamalarımızı yaparken bu adaletsizlikleri gidermek için de yapacağız. Bundan sonra her çocuğumuzun, her gencimizin, her vatandaşımızın kolayca erişebileceği mesafede; açık spor alanları, kapalı spor tesisleri, yüzme havuzları, atletizm pistleri dahil, tüm basketbol, futbol sahaları dahil her birisinin ulaşabileceği tesisler olacak. Öyle bir planlama yaptık. Bunu önümüzdeki birkaç yıl içerisinde herkes görecek. Çok hızlı bir şekilde bir tesisleşme sağlayacağız. Yine öğrencilerimizin yetenekli olanlarına burs imkanları sağlayacağız” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinden okullara spor desteği

Başkan Tugay, düzenlenen programda İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nün lisanslı sporcularıyla bir araya gelerek başarıları dolayısıyla tebrik etti. Tugay, Down Sendromlular Cimnastik Dünya Şampiyonu Alper Öztürk, dünya üçüncüsü Selin Turgut ve dünya dördüncüsü Ece Şen'in elde ettikleri başarıları takdir etti.

Tören, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, CHP'li il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden okullara spor desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesinden okullara spor desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesinden okullara spor desteği

Bakmadan Geçme