• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Büyükşehir Meclis’inde ‘cesaret’ atışması!

İzmir Büyükşehir Meclis’inde ‘cesaret’ atışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısının 3. oturumu Meclis Başkanvekili Altan İnaç başkanlığında devam ederken...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısının 3. oturumu Meclis Başkanvekili Altan İnaç başkanlığında devam ederken haftalardır kentte süren SDT krizi nedeniyle Meclis’te gergin anlar yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile belediye memurları arasında yaşanan toplu sözleşme görüşmeleri ve sosyal denge tazminatı anlaşmazlığının yankıları sürmeye ddevam ediyor.

Kentte gerçekleşen eylemlerin ardından Başkan Tugay yasal sınırın aşılabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki isteyerek sorunun çözümü için harekete geçmişti.

“SORUMLULUĞU YÜKLENDİĞİ MECLİSE BAŞKANLIK YAPMAYI UYGUN GÖRMEDİ” 

Cemil Tugay’ın önerisinin ardından Cumhur İttifakı’nın Meclis temsilcileri, çoğunluğun CHP grubunda olduğunu ancak Cemil Tugay’ın bu sorumluluğu tek başına üstlenemediğini iddia etti. Komisyonlara gönderilen ilgili önerge oy birliği ile kabul edilirken AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, memurların hakkını alması için CHP grubunun göstermediği cesareti gösterdiklerini söyledi

Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

Biz Cemil Başkana önceki meclislerde yetki vermiştik. Başta Plan Bütçe Komisyonu’ndaki arkadaşlarımız ciddi bir performans ortaya koydular. Uzun süre bu işin daha mevzuata uygun, arkadaşları rahatlatacak bir metin hazırlığı içinde oldular. Memur kardeşlerimizin haklarını alabilecekleri geçmiş dönemden gelen planlama olduğunu, başkanın gösteremediği cesareti biz Cumhur İttifakı olarak gösterdik. Biz bu karar meclisten geçerken başkanın önerisiyle olmasını arzu ederdik. Pazartesi günü bu önerge yetkisi varken sorumluluğu tek başıma taşımak istemiyorum dedi. Ancak sorumluluğu yüklediği meclise başkanlık yapmayı da uygun görmedi. Bizim söylemimiz de eylemimiz de birdir. Ben Başkanlık makamının da söylemi ile eylemine bir olan tavır göstermelerini dilerim. Sorumluluğu paylaştırdığı meclise başkanlık yapma cesareti gösterememişlerdir” dedi.

“BİZ KHK ÇIKARAMIYORUZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız’ın açıklamalarına ilk cevap ise Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır’dan geldi. Yaşanan tablonun sorumlusunun mevcut iktidar olduğuna vurgu yapan Yıldır, “Konu cesaret meselesi mi yoksa ülkenin geldiği yer mi? Biz merkezi hükümetin olduğu bu yerde İzmir Büyükşehir Belediyesi memurları ile ilgili bu sorunu konuşmak zorunda kalıyoruz. Bugün sorunun tek nedeni var. Her şeye KHK çıkıyor. Buna da çıkarın o zaman. Biz KHK çıkaramıyoruz Büyükşehir Belediyesi olarak” ifadelerini kullandı.

“SAYIN BAŞKAN MECLİSTE BAŞKANLIK YAPMA CESARETİNİ GÖSTERECEK”

Yeniden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, “Elinizden tutan var mıydı? Biz samimiyetle memur kardeşlerimiz ile ilgili duruş ortaya koyuyoruz. Sayın Grup Başkanvekili kendi yetkisi çerçevesinde Karşıyaka’da mevcut başkanın verdiği burada vermekten çekindiği yetki için elinden tutan mı vardı? Biz bu kararın maalesef üzülerek konuşmasını yapıyoruz. Sayın Başkana şunu sormak zorundayız; Başkan, tüm sorumluluğu meclis paylaşacak diyorsa meclise gelecek ve başkanlık yapma cesareti gösterecek. Bu soruyu da AK Parti Grup Başkanvekili olarak sorma hakkım var. Siz sorumluluğu paylaştığınız arkadaşların yanında olmuyorsanız benim bu soruyu sorma hakkım var” diye konuştu

BATUHAN VURUŞKANLAR

 

Bakmadan Geçme