• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Büyükşehirden yangınlara karşı köylere tanker desteği

İzmir Büyükşehirden yangınlara karşı köylere tanker desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarına erken müdahale kapsamında 40 mahalle muhtarına yangın tankeri dağıttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İnciraltı Kent Ormanı'nda düzenlenen ‘Orman Köyleri Yangın Söndürme Tankeri Dağıtım Töreni’ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Altan İnanç, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

AY BAŞINA 30 YANGIN

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 2024 yılında İzmir’de her ay ortalama 30 yangın çıktığını belirterek, “Bu sene her ay ortalama 30 yangının çıktığı bir yaz yaşadık. Diğer taraftan istatistikler gösteriyor ki yangınların büyük çoğunluğu insan kaynaklı yangınlar. Bu yüzden bu hataları yapan insanların da gerektiğinde elini kolunu tutan, onları uyaran vatandaşlar olmalıyız. Bugün burada dağıttığımız tankerlerle muhtarlarımız kendi bölgelerinde çıkan yangınlara hızla müdahale etmeye devam edecek ancak her vatandaşımızın bu yangınlarda birer asker olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Dağıtılan tankerlerin yanı sıra itfaiye çalışan sayısının da artırılacağını kaydeden Başkan Tugay, "Erken müdahale için iyi bir sistem kurmak ve belki de insansız yangın söndürme araçlarını da bünyemize almak istiyoruz" diye konuştu.

"YANGINLARIN ÇOĞU İNSAN KAYNAKLI"

Çıkan yangınların büyük çoğunluğunun izmarit kaynaklı olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, "İzmir’de toplamda 9 bini aşkın yangın yaşandı.  Bunların yüzde 93’lük kısmını başlangıçta söndürdük. Bu tankerler bundan dolayı çok önemli. Orman yangınlarının en büyük nedenleri izmarit ve ormanlara atılan çöpler. Yangınların elbette doğal etkenleri de var ancak çoğu neden insan kaynaklı. Bunların ise yüzde 48’i sigara izmaritinden çıkan yangınlar” dedi.

"YANGINLARI N GENELİ İZMARİT KAYNAKLI"

Güzelbahçe Çamlı Mahalle Muhtarı Ebru Gün ise, "İzmir’in en genç ve kadın muhtarı olarak köye bir yangın aracı götürmenin mutluluğunu yaşıyorum. 3 büyük yangın atlattık. Yangınların kaynakları genellikle izmaritti. Bununla ilgili uyarılarımızı da vatandaşlarımıza yaptık. Göreve geldiğimde en çok ihtiyacımız olan şey tankerdi. Köylümüz memnun olacak. Bundan sonra da umarım böyle bir yangın yaşamayız” ifadelerini kullandı. 

Tören konuşmaların ardından geçrkeleşen fotoğraf çekimi yangın tatbikatı ile son buldu.

Bakmadan Geçme