İzmir Çağdaş Kadınlar Derneği kuruldu

Gazemir'de kurulan İzmir Çağdaş Kadınlar Derneği Kurucu Başkanı Günnur Berber, 'kadınların sivil toplum alanlarında aktif rol almasını teşvik etmekte ve sosyal hayatın içinde daha fazla yer alabilmeleri için çeşitli projeler yürütmek' amacıyla yola çıktıklarını söyledi

Kurucu Başkanlığın Günnur Berber’in yaptığı İzmir Çağdaş Kadınlar Derneği Gaziemir’de kuruldu. 

"ÖNCELİĞİMİZ, SADECE KADIN TEMASI ALTINDA BULUŞMAYI SĞALAMAK"

Yola çıkış amaçlarının kadınları eğitim faaliyetleriyle desteklenerek, aralarındaki dayanışma duygusunu güçlendirmek ve kadın hakları konusunda üyelerini bilinçlendirmek olduğunu belirten Başkan Günnur Berber "İzmir’in Gaziemir ilçesi, kadın dayanışmasının güçlü olduğu bir yer olmasına rağmen, böyle bir derneğin eksikliğini hissettiğimiz için arkadaşlarımızla birlikte İzmir Çağdaş Kadınlar Derneği'ni kurma kararı aldık. İlk önceliğimiz, hiçbir siyasi parti, fikir veya ideoloji gözetmeksizin, yalnızca kadın teması altında buluşmayı sağlamaktır. Derneğimiz, kadınları eğitim faaliyetleriyle destekleyerek, aralarındaki dayanışma duygusunu güçlendirmeyi ve kadın hakları konusunda bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Bunun yanı sıra, kadınların sivil toplum alanlarında aktif rol almasını teşvik etmekte ve sosyal hayatın içinde daha fazla yer alabilmeleri için çeşitli projeler yürütme hedefindedir. Ayrıca, çevre bilinci ve hayvan hakları gibi toplumsal meselelerde farkındalık yaratarak, yaşanabilir bir dünya için çalışmalar yapmak da önceliklerimiz arasındadır. Amacımız, sadece kadınların değil, toplumun her kesiminin daha duyarlı ve bilinçli bir yaşam sürmesine katkıda bulunmaktır. İzmir Çağdaş Kadınlar Derneği'nin kurucu başkanı olarak ben ve arkadaşlarım, bu değerleri savunmaktan ve derneğimizin bu hedefler doğrultusunda büyümesine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.”

Derneğin kurucular kurulunda yer alan isimler şu şekilde:

Günnur Berber (Gazeteci, yazar), Evrim Demir (Mali Müşavir), Gonca Arıkan (Esnaf), Gülhan Can (Esnaf), Sevtap Akın (Esnaf), Toprak Solmuş (Esnaf), Gamze Abız (Gayrimenkul Danışmanı).

Bakmadan Geçme