• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Çeşme'nin 30 yıllık su sorunu çözülüyor!

İzmir Çeşme'nin 30 yıllık su sorunu çözülüyor!

Çeşme için tarihi adım: 30 yıllık su sorunu çözülüyor! İZSU, çeşme'nin su altyapısını yenileyerek sorunu köklü çözüme kavuşturuyor! Çeşme'nin içme suyu sorunu tarih oluyor: Yüzde 70 tamamlandı! Çeşme'deki su krizine son: 320 kilometrelik hat yenileniyor! Çeşme'de su sorunu çözüm sürecinde: Hedef kesintisiz içme suyu!

İzmir’de, Çeşme’nin içme suyu altyapısını köklü bir şekilde yenilemek için hayata geçirilen tarihi yatırımın 3. etap çalışmaları hızla devam ediyor. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (IZSU) Genel Müdürlüğü, projenin son aşamasında %70 seviyesine ulaştı. Toplamda 320 kilometre uzunluğunda olacak içme suyu hattının tamamlanmasıyla birlikte, Çeşme’deki içme suyu sorununun kökten çözülmesi hedefleniyor.

3. ETAP ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

İzmir Çeşme'nin 30 yıllık su sorunu çözülüyor!

 

Yaz aylarında nüfusunun 1 milyonu aşan Çeşme’nin su sıkıntısını gidermek için gerçekleştirilen içme suyu altyapı projesinin 3. etabı, Çiftlik, Dalyan ve Altınkum mahallelerinde devam ediyor. Yaklaşık 550 milyon liralık bir yatırımla hayata geçecek olan bu projede, toplam 320 kilometre uzunluğundaki içme suyu iletim ve şebeke hattının 220 kilometresinin tamamlandığı bildirildi.
IZSU Genel Müdürlüğü, eskiyen ve su kaçaklarına neden olan tüm iletim hatlarını yenileyerek, projenin tamamlanmasıyla birlikte Çeşme’ye sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlamayı amaçlıyor. Bu projeyle birlikte, 3 etapta toplamda 1 milyar lirayı bulan tarihi bir yatırım yapılmış olacak. İmalatların tamamlanmasıyla ilçenin içme suyu ihtiyacının kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde karşılanması hedefleniyor.

30 YILLIK BORULAR YENİLENİYOR 

İzmir Çeşme'nin 30 yıllık su sorunu çözülüyor!

Çeşme 3. Etap İçme Suyu kontrolörü Onur Yıldırım, yaz döneminin sona ermesiyle birlikte çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Yıldırım, “Çeşme’de eskimiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu borularını yüksek kalitedeki borularla değiştiriyoruz. 30 yılın üzerindeki eski borularla karşı karşıyaydık. Şu anda imalatını yaptığımız borular, Çeşme’nin 50 yılını garanti ediyor” dedi.
Yıldırım, 6 ekibin farklı mahallelerde çalışmalarını sürdürdüğünü, toplamda 10 mahallede yapılacak 320 kilometrelik imalatın 220 kilometresinin tamamlandığını belirtti. Proje sayesinde kayıp ve kaçak oranlarının minimuma indirilerek, iklim krizi sonucu yaşanan su sıkıntısının önüne geçileceği vurgulandı.

TARİHİ YATIRIMIN TEMELLERİ 

İzmir Çeşme'nin 30 yıllık su sorunu çözülüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 6360 sayılı yasa ile Çeşme’nin hizmet sorumluluğunu devraldıktan sonra, ilçenin içme suyu şebekesinin ekonomik ömrünü doldurması ve sürekli arızalara neden olması nedeniyle tarihi bir yatırım başlattı. 1. etapta Germiyan, Ildır, Reisdere, Şifne ve Yalı mahallelerinde 200 kilometrelik içme suyu hattı yenileme projeleri tamamlandı. 2. etapta ise 320 kilometrelik içme suyu şebeke inşaatı gerçekleştirildi.

İzmir Çeşme'nin 30 yıllık su sorunu çözülüyor!

Tamamlandığında, Altınkum, Cumhuriyet, Çiftlik, Dalyan, İsmet İnönü, Musalla, Ovacık, Sakarya, Şehit Mehmet, Üniversite ve 16 Eylül mahalleleri yeni içme suyu altyapısına kavuşacak. Bu gelişmelerle birlikte Çeşme’de su sorununun köklü bir şekilde çözülmesi hedefleniyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 
 

Bakmadan Geçme