• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de 12 Ekim 2024 hava durumu: Plan yaparken dikkat edin!

İzmir'de 12 Ekim 2024 hava durumu: Plan yaparken dikkat edin!

Bugün İzmir'de beklenen hava durumu, ne gibi etkiler yaratacak? 12 Ekim Cumartesi günü, planlarınızı yaparken nelere dikkat etmelisiniz? Tüm detaylar haberimizde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 12 Ekim Cumartesi günü İzmir'de hava durumu, genel olarak puslu ve sıcak bir gün geçirecek. Kentte sıcaklıklar en düşük 20 °C, en yüksek ise 30 °C olarak ölçülecek.

Nem oranı, gün boyunca değişkenlik göstererek en düşük %58, en yüksek ise %87 seviyelerine ulaşacak. Bu durum, özellikle sabah saatlerinde havanın biraz bunaltıcı olmasına neden olabilir.

Güney yönünden esecek olan rüzgarın hızı ise saatte 13 km olarak bekleniyor. Rüzgarın bu hızda esmesi, havanın nemli olmasından dolayı hissedilen sıcaklığı artırabilir.

Gün boyunca özellikle öğle saatlerinde, sıcaklık ve nem oranındaki artışla birlikte hissedilen sıcaklık değeri yükselebilir. Vatandaşların, bu sıcak ve puslu havada dışarıda bulunacaklarsa hafif giysiler tercih etmeleri ve bol su içmeleri öneriliyor.

12 Ekim Cumartesi günü, hem yerli hem de yabancı turistlerin İzmir'de yapacakları aktiviteler için havanın puslu olmasına rağmen, sıcaklık ve rüzgarın durumu göz önünde bulundurularak keyifli zaman geçirmeleri mümkün olacaktır. Ancak, havanın kalitesi ve görüş mesafesi ile ilgili dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. 

Bakmadan Geçme