İzmir'de 3. Logistech Fuarı başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 3. Logistech – Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. Akdeniz'in en büyük lojistik buluşma noktası olan fuar, İzmir'i Türkiye'nin lojistik merkezi yapma hedefini taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Çin’in Bir Kuşak Bir Yol projesinde İzmir’in Batı’ya açılan kapı olarak konumlanmasını amaçladıklarını belirterek, lojistik sektörünün ulusal ve uluslararası temsilcilerini İzmir’de bir araya getirdiklerini vurguladı.

İzmir’in Lojistik Kapasitesi Güçleniyor

İzmir'de 3. Logistech Fuarı başladı

Logistech Fuarı, lojistik sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek 13 Eylül’e kadar lojistik, depolama ve teknoloji alanında yenilikleri tanıtmayı hedefliyor. İzmir’in A ve B hollerinde gerçekleşen fuarda, sektörün tedarik ve ihtiyaç zincirine dair kapsamlı bir deneyim sunuluyor. Geçen yıla göre yüzde 50 büyüyen fuarın, 20 binden fazla ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Tugay: "Batı’ya Açılan Kapı Olmayı Hedefliyoruz"

İzmir'de 3. Logistech Fuarı başladı

Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in tarihsel olarak lojistik merkezi olma konumunu vurgulayarak, şehrin Türkiye’nin lojistik üssü olma hedefi doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti. Tugay, "Bir Kuşak Bir Yol projesinde İstanbul yerine İzmir’in Batı’ya açılan kapı olmasını amaçlıyoruz. Bu doğrultuda ulusal ve uluslararası lojistik sektörünün temsilcilerini bu fuarda bir araya getiriyoruz" dedi. Fuarın her yıl büyüyen katılımcı sayısı ve genişleyen stant alanlarıyla Türkiye’nin en büyük lojistik fuarı olduğunu belirtti.

"İzmir, Lojistik Merkez Olarak Güçleniyor"

İzmir'de 3. Logistech Fuarı başladı

İzmir’in 1800’lerin ortalarında Akdeniz ticaretinin yüzde 40’ına ev sahipliği yaparak tarihsel anlamda bir lojistik merkezi olduğunu dile getiren Başkan Tugay, "İzmir’in ticaret, tarım ve turizm merkezi potansiyelini güçlendirmeye devam ediyoruz. Lojistik sektörü, İzmir’in kalkınmasında en dinamik alanlardan biri olacak" diye konuştu. Tugay, Kemalpaşa’da yapımı süren lojistik merkezin de bu potansiyeli geliştireceğine dikkat çekerek, Nemport Liman İşletmeleri’ne verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Küresel Lojistik Pazarı Büyüyor

Başkan Tugay, küresel lojistik pazarının 2022 yılında 10,68 trilyon dolar olduğunu ve 2032 yılına kadar bu rakamın 18,23 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini söyledi. Ticarette deniz taşımacılığının önem kazandığını ve İzmir’in 13 limanı ile bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Tugay, "Fuarımız, İzmir’in ihracat ve ithalat süreçlerinde Türkiye’nin lojistik merkez üssü olma hedefiyle düzenlenmeye devam edecek" dedi.

Türkiye’nin Stratejik Konumu

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Tamer Kıran, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle lojistik sektörü için stratejik bir köprü olduğunu vurguladı. Çin’in Bir Kuşak Bir Yol İnisiyatifi’nin Türkiye’yi Asya ve Avrupa arasında önemli bir transit ülke haline getirdiğini belirten Kıran, bu tür organizasyonların sektördeki yenilikleri takip etmek ve iş ağlarını güçlendirmek açısından kritik olduğunu söyledi.

İzmir’i Küresel Lojistiğin Merkezi Yapmak

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de, Logistech Fuarı’nı uluslararası boyuta taşımak hedefinde olduklarını belirtti. Öztürk, Avrupa’daki benzer fuarları örnek alarak İzmir’de daha büyük bir organizasyon düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

Stantlar Ziyaret Edildi

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar stantları gezdi. Başkan Tugay, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve diğer davetlilerle birlikte firma yetkilileriyle sohbet etti. Evergreen firmasının standını ziyaret eden Başkan Tugay’a, firma temsilcisi Jerry Chien tarafından bir yük gemisi maketi hediye edildi. Fuarın ana sponsoru Nemport Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Cem Harris de Başkan Tugay ile fotoğraf çektirdi.

İzmir Ekonomisine Katkı

Fuarın, İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin lojistik performansını artırarak ülke ekonomisine ve ihracata katkı sağlaması hedefleniyor. Fuara, ithalat ve ihracat yapan firmalar, lojistik tedarik zincirindeki servis sağlayıcılar ve kamu yöneticileri katılıyor. Ayrıca, lojistik sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı temsilciler için paneller, oturumlar ve iş geliştirme etkinlikleri düzenlenecek.

Destekçiler

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Logistech Fuarı’na T.C. Ticaret Bakanlığı, TOBB, KOSGEB, İZTO, EBSO, EİB, İMEAK İzmir Deniz Ticaret Odası, Hizmet İhracatçıları Birliği, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve diğer önemli sektör kuruluşları destek veriyor.

Bakmadan Geçme