EÜ, araştırma laboratuvarlarını yeniledi
Ege Üniversitesi'nin laboratuvar altyapısındaki yenilikler nasıl bir araştırma ekosistemi oluşturdu? Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında yapılan bu yatırımlar öğrenci ve araştırmacılara nasıl faydalar sağlayacak? Ege Üniversitesi, 12. Kalkınma Planı hedeflerine nasıl katkı sunmayı planlıyor?
Ege Üniversitesi, araştırma üniversitesi statüsüyle bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarını güçlendirmeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak liderliğinde yürütülen projelerle üniversite laboratuvarları, yeni nesil cihaz ve teknolojilerle donatılarak modernize edildi. Bu kapsamda, üniversitenin altyapısı tematik araştırma laboratuvarları ve yenilikçi projelere uygun hale getirildi.
YENİ NESİL TEKNOLOJİLERLE DONATILDI
Ege Üniversitesi’nde fiziki ve teknik altyapının güçlendirilmesi amacıyla laboratuvarlar, güncel teknolojiyle donatıldı. Milli Teknoloji Hamlesi ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde yapılan yatırımlar sonucunda, eğitim ve araştırma laboratuvarları daha etkin ve verimli bir ekosisteme kavuştu. Bu dönüşüm, bilimsel araştırmalara ve Ar-Ge projelerine önemli katkılar sağladı.
“BİLİMSEL ARAŞTIRMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin bilimsel çalışmalarını daha ileriye taşımak için büyük çaba harcadıklarını vurguladı. Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı ve sağlık temalı araştırma üniversitemizi geleceğe taşımak için altyapımızı sürekli yeniliyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi ve 12. Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda önemli projelere imza atıyoruz,” dedi.
ARAŞTIRMA VE YENİLİK EKOSİSTEMİ OLUŞTURULDU
Üniversite bünyesindeki EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi ve Ege Teknopark gibi birimler, bilgi üretimini ve sanayiyle iş birliğini teşvik ediyor. Budak, “Üniversitemizde etkin işleyen bir araştırma ve yenilik ekosistemi oluştu. Bilgi ve teknoloji üretme kapasitemiz her geçen gün artıyor,” ifadelerini kullandı.