İzmir'de beyaz sinek istilasına tepki!

İzmir'in Konak ilçesinde beyaz sinek ve sivrisinek istilası, yaşamı olumsuz etkiliyor. Sivrisineklerin neden bu kadar çoğaldığına dair bilimsel bir araştırma yapıldı mı? Konak'ta sivrisineklerle mücadele için hangi önlemler alınması planlanıyor? Yerel yönetimler, sivrisinek istilasını önlemek için hangi kaynakları kullanacak? Konaklılar, bu durumu aşmak için hangi toplumsal veya bireysel önlemleri alabilir? Tüm detaylar haberimizde...

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak ve çevresindeki ilçelerde görülen beyaz sinek ve sivrisinek istilası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başdaş, Konaklıların, artan sivrisinek yoğunluğu nedeniyle evlerinde pencerelerini açamaz hale geldiğini belirtti.

İzmir'de beyaz sinek istilasına tepki!

Başdaş, son zamanlarda İzmir’de yerel yönetimlerin doğal zenginlikleri koruyamadığını vurgulayarak, “İzmir halkı, bir süre önce körfeze vuran balık ölümlerine tanık oldu. Ege’nin incisi İzmir, maalesef turizm ve sanatla değil, balık ölümleriyle dünya basınına yansıdı. Şimdi de beyaz sinek ve sivrisinek istilası, Konak ve İzmir’in diğer ilçelerinde kendini hissettirmeye başladı,” dedi.

Sokaklar ve Parklar Kullanılamaz Hale Geldi

Başdaş, Konak halkının park ve bahçelerde yürüyüş yapamaz hale geldiğini ifade ederek, “Konaklılar, artık evlerinde pencerelerini açmakta zorlanıyor. Pazar alışverişi yapmak, markete gitmek ve çocukları okula bırakmak bir işkence haline geldi,” şeklinde konuştu.
Başdaş, Konak’ın bu sorunlarla başa çıkacak bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Konak halkı, bu kadar hizmet yoksunluğunu ve sahipsizliği kabul edemez. Kırk yıldır Konak’ta yaşayan bir yurttaş olarak bunu içime sindiremiyorum,” dedi.

Yerel Yönetimlere Çağrı

Başdaş, sadece sinek istilasının değil, Konak ve İzmir’i tedirgin eden çevresel tehlikelerle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'ni göreve çağırdı. “Tüm yerel yönetimleri, çevresel sorunlarla etkin bir şekilde mücadele etmeye davet ediyoruz,” diyerek açıklamasını tamamladı.

Kaynak: Basın Bülteni 

Bakmadan Geçme