• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de çocuklar kolları sıvadı ! Tehlikelere karşı hazırlanıyorlar!  

İzmir'de çocuklar kolları sıvadı ! Tehlikelere karşı hazırlanıyorlar!  

Kahramanmaraş depreminin ardından aldıkları ödülle güçlenen BUCAKUT, Cengiz Sani İlkokulu'nda gerçekleştirdiği tatbikatlarla, çocukları olası tehlikelere karşı hazırlıyor. Peki, afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrenen çocuklar, gelecekte bu bilgileri nasıl kullanacak? Buca'nın geleceği için bu eğitimlerin önemi ne? Tüm detaylar haberimizde...

Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT), Buca’daki çocuklara afet bilinci kazandırmak için eğitime başladı. Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT), bilgi ve deneyimlerini Buca'da eğitim gören çocuklarla paylaşmaya devam ediyor.

İzmir'de çocuklar kolları sıvadı ! Tehlikelere karşı hazırlanıyorlar!  

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, bu çalışmaların amacını, "Yaptığımız çalışmayla çocukların belleklerinde iz bırakarak, geleceğin bilinçli toplumuna katkı sunuyoruz" şeklinde açıkladı.

AFET BİLİNCİ SEMİNERLERİ SÜRÜYOR

İzmir'de çocuklar kolları sıvadı ! Tehlikelere karşı hazırlanıyorlar!  

Kahramanmaraş depremi sonrasında gösterdiği özverili çalışmalar nedeniyle Devlet Üstün Hizmet Fedakârlık Madalyası ile ödüllendirilen BUCAKUT, ilkokul, ortaokul ve liselerde "Afet bilinci ve farkındalık" seminerleri düzenlemeye devam ediyor. Son olarak, bu seminerler Seyhan Mahallesi'ndeki Cengiz Sani İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Seminerde, çocuklara afet anında nasıl davranmaları gerektiği anlatılırken, yangın ve deprem tahliye tatbikatları da yapıldı.

GÜVENLİ BİR BUCA İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İzmir'de çocuklar kolları sıvadı ! Tehlikelere karşı hazırlanıyorlar!  

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, erken yaşta verilen eğitimlerin toplumun geleceğini şekillendirdiğini vurguladı. Duman, "Deprem bu ülkenin gerçeği, çocuklarımız da bu ülkenin geleceği. Verdiğimiz eğitimlerle, çocukların belleklerinde iz bırakarak geleceğin bilinçli toplumunu şekillendiriyoruz. Afetlere hazır, güvenli yapılara sahip bir Buca inşa etmek için çalışmalarımıza devam ederken, olası afetlere de hazır olmak çok önemli" dedi. BUCAKUT ekibi, ilçedeki okullarda gerçekleştirdiği afet farkındalık tatbikatlarıyla tüm öğrencileri bu konuda eğitmeyi hedefliyor.

Kaynak: Buca Belediyesi 
 

Bakmadan Geçme