İzmir'de çocuklar ve kadınlar denizle buluştu

İzmir'de dezavantajlı bölgelerinde yaşayan kadınlar ve çocuklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliğinde denizle buluştu.

Dezavantajı koşullar nedeniyle denize gitmekte zorlanan kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikle çocuklarıyla birlikte Selçuk Pamucak Sahili’nde keyifli bir gün geçirdi. 

Etkinliğe katılmak isteyen kadınlar ve çocuklar, Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan kalkan otobüslerle Selçuk Belediyesi Pamucak Sosyal Tesisleri’ne götürüldü.Toplamda 95 kişi, burada düzenlenen piknikte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ikram edilen su, çay ve meyve suyu ile ağırlandı. Yüzme bilmeyen kadınlar ve çocuklar ise eğitmenler eşliğinde yüzme öğrenme fırsatı buldu. Herhangi bir olumsuz duruma karşı sağlık personeli ve ambulans da hazır bulunduruldu.

“DENİZE HİÇ GİTMEMİŞ KADINLAR VAR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi Sorumlusu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Yücel Aksoy, düzenlenen etkinlik hakkında bilgi verdi. Aksoy, “Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü olarak, denize erişimi olmayan kadınları çocuklarıyla birlikte denizle buluşturmayı amaçlıyoruz. Pamucak Sosyal Tesisleri bu etkinlik için çok uygun; hem gölgelik alanlara sahip hem de denize yakın. Selçuk Belediyesi’ne de iş birliği için teşekkür ederiz” dedi.

Aksoy, ekonomik zorluklar nedeniyle denize hiç gitmemiş veya çok az gitmiş kadınlar olduğunu vurguladı ve bu etkinliklerin onlar için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. “Çocuklar da ekonomik koşullar nedeniyle mağdur durumda. Bu nedenle düzenlediğimiz deniz etkinliklerinde hem çocuklar hem de kadınlar keyifli anlar yaşıyor. Kadınlar bu tür etkinliklerden oldukça memnun kalıyor. Talebin bu kadar yoğun olacağını tahmin etmemiştik, bu yüzden etkinliklerimizi artırarak devam etmeyi planlıyoruz” diye ekledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür etkinlikleri, kadınların ve çocukların sosyal hayata katılımını desteklerken, onlara unutulmaz anılar yaşatmaya devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme