• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de 'Cumhuriyet Her Yerde' programı hangi ilçelerde?

İzmir'de 'Cumhuriyet Her Yerde' programı hangi ilçelerde?

İzmir'in köylerinden Cumhuriyet'e güçlü mesaj! Cumhuriyet Her Yerde etkinlikleri Germiyan'da nasıl karşılandı? Atatürklü Yıllar sergisi katılımcılarda hangi duyguları uyandırdı? Etkinlikte Cumhuriyet'in kazanımları vurgulanırken Çeşme'de bir kadın belediye başkanının yönetimde olması hangi anlamları taşıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde gerçekleştirdiği “Cumhuriyet Her Yerde” etkinlikleri, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlama coşkusunu ilçelere taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda, Çeşme’nin Germiyan Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikler, Türk bayraklarıyla donatılmış meydanlarda vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. İzmir’in 19 ilçesinde aynı anda yürütülen kutlama programları, Cumhuriyet ruhunu en ücra köşelere kadar taşıyarak büyük bir toplumsal heyecan oluşturdu.

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU 

İzmir'de 'Cumhuriyet Her Yerde' programı hangi ilçelerde?

Germiyan Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikler, her yaş grubuna hitap eden zengin içerikleriyle dikkat çekti. Çocuklar ve gençler için spor aktiviteleri, teknoloji atölyeleri, resim çalışmaları, satranç turnuvaları, yüz boyama ve sanal gerçeklik (VR) gözlük deneyimi gibi etkinlikler yoğun ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun konseri ve perküsyon sanatçısı Hamdi Akatay’ın performansı katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Özellikle “Atatürklü Yıllar” adlı fotoğraf sergisi, Cumhuriyet’in değerlerini ve kazanımlarını yansıtarak duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

‘’CUMHURİYET’E ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ’’ 

İzmir'de 'Cumhuriyet Her Yerde' programı hangi ilçelerde?

Etkinlikte konuşan Çeşme Belediyesi Başkan Vekili Banu Ayhan, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen bu anlamlı programın önemine değinerek, “Cumhuriyet, bizlere birçok imkân sundu. Bir kadın olarak bugün bu görevlerde bulunuyorsam, bunu Cumhuriyet’e borçluyum. Çeşme, bugün bir kadın belediye başkanı tarafından yönetiliyor ve bu, Cumhuriyet’in bizlere sağladığı fırsatların bir yansımasıdır,” dedi. Ayhan ayrıca, etkinliğin Germiyan’da yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Cumhuriyet’in 200. yılını da büyük bir coşkuyla kutlama temennisinde bulundu.

ETKİNLİKLER TÜM İLÇELERDE SÜRÜYOR 

İzmir'de 'Cumhuriyet Her Yerde' programı hangi ilçelerde?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Cumhuriyet Her Yerde” etkinlikleri, kentin çeşitli ilçelerinde devam edecek. 27 Ekim’de Ödemiş Konaklı ve 28 Ekim’de Bergama Yenikent’te ünlü oyuncu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü, söyleşilerde vatandaşlarla buluşarak Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusuna ortak olacak.

PROGRAM DETAYLARI 

İzmir'de 'Cumhuriyet Her Yerde' programı hangi ilçelerde?

23 Ekim Çarşamba - Selçuk Belevi Mahallesi (16.30-19.30)
23 Ekim Çarşamba - Menemen Seyrek Gazi Mustafa Kemal Mahallesi (18.00-21.00)
24 Ekim Perşembe - Beydağ Cumhuriyet Mahallesi (16.30-19.30)
25 Ekim Cuma - Kınık Yayakent Mahallesi Cumhuriyet Meydanı (15.00-18.00)
25 Ekim Cuma - Kiraz Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Meydanı (16.00-19.00)
26 Ekim Cumartesi - Karaburun Mordoğan Cumhuriyet Meydanı (14.00-18.00)
27 Ekim Pazar - Torbalı Saipler Mahallesi (16.00-19.00)
27 Ekim Pazar - Ödemiş Konaklı Mahallesi Köy Meydanı (18.00-22.00)    
27 Ekim Pazar - Dikili Çandarlı Mahallesi (15.00-18.00)
28 Ekim Pazartesi - Bergama Yenikent Mahallesi (14.00-19.00)
29 Ekim Salı - Bayındır Kızılcaova Mahallesi (14.00-17.00)

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 
 

Bakmadan Geçme