• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de depreme dayanıklı sağlık merkezi geliyor

İzmir'de depreme dayanıklı sağlık merkezi geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 549 milyon liralık yatırımıyla yapımına başlanan Eşrefpaşa Hastanesi'nin modern ek binasında çalışmalar hızla devam ediyor. Depreme karşı dirençli olarak inşa edilen yapı, tam donanımlı sağlık hizmetleri sunacak. Peki, İzmir'e kazandırılacak bu yeni sağlık merkezi ne zaman hizmete girecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 549 milyon liralık yatırımla yapımına başlanan Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binasında inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen modern binada, temel çalışmaları büyük bir titizlikle devam ederken, 455 fore kazıktan 330'u kısa sürede tamamlandı.

İzmir'de depreme dayanıklı sağlık merkezi geliyor

Türkiye’nin ilk ve tek belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi, ek hizmet binasıyla birlikte modern ve tam teşekküllü sağlık hizmeti sunmaya hazırlanıyor. 30 Ekim 2020 İzmir depreminde hasar gören C bloğun yıkılmasının ardından planlanan bu yeni bina, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli sağlık yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Temmuz ayında başlayan inşaat çalışmaları hızla ilerlerken, yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda yapılan temel kazı çalışmaları da büyük oranda tamamlandı. Derinliği 21 metreyi bulan 455 fore kazığın büyük kısmı hazır hale getirildi.

İNŞAAT BEKLENENDEN HIZLI İLERLİYOR 

İzmir'de depreme dayanıklı sağlık merkezi geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı Şube Şefi Ece Bahar, ek bina inşaatına Temmuz ayında başladıklarını belirterek, “455 fore kazık planlamıştık ve şu ana kadar 330 kazığı tamamladık. Çalışmalar planladığımızdan çok daha hızlı ilerliyor. Önümüzdeki iki hafta içinde temel imalatlarına başlamayı hedefliyoruz. Bu binayla İzmir halkına uzun yıllar hizmet edecek, depreme dayanıklı bir yapı kazandıracağız. Şu anda inşaatta yüzde 11 seviyesindeyiz ve projenin 2025 sonunda tamamlanmasını öngörüyoruz, ancak daha erken bitirmek için çaba gösteriyoruz,” dedi.

YENİ EK HİZMET BİNASI İLE MODERN SAĞLIK HİZMETLERİ 

İzmir'de depreme dayanıklı sağlık merkezi geliyor

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bayram Köse de, ek binanın hastanenin kapasitesini ve hizmet kalitesini artıracağını vurguladı. Dr. Köse, “30 Ekim 2020’deki İzmir depreminde C blok hasar gördü ve acil servis, ameliyathaneler, çocuk servisi, yeni doğan servisi ve kadın doğum servisleri kullanılamaz hale geldi. Bu eksikleri gidermek için ek bir hizmet binasına ihtiyaç duyduk ve inşaatına başladık. Yeni binamız hizmete girdiğinde ultra modern ameliyathaneler, geniş ve donanımlı yoğun bakım ünitesi, yeni doğan ve kadın doğum servisleri bulunacak. Şu an eksik birimlerin hizmetini palyatif çözümlerle sürdürüyoruz, ancak yeni ek bina İzmirlilere çok daha kaliteli sağlık hizmeti sunmamıza olanak sağlayacak,” ifadelerini kullandı.

DEPREME DAYANIKLI VE TAM DONANIMLI SAĞLIK MERKEZİ 

İzmir'de depreme dayanıklı sağlık merkezi geliyor

İzmir depreminde bazı birimleri hasar gören hastane, ek binasıyla tam kapasiteyle hizmet verecek şekilde yeniden yapılandırılıyor. Zemin katla birlikte 7 katlı olarak inşa edilecek yeni binada, 34 yatak kapasiteli hasta odaları, ikinci basamak yoğun bakım ünitesi, doğumhane, yeni doğan yoğun bakımı, 6 ameliyathane, acil servis, kafeterya ve toplantı salonları yer alacak. Depreme karşı dirençli bir yapıyla inşa edilen bina, İzmir halkına modern ve tam teşekküllü sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyor.

549 milyon liralık bu büyük yatırım, İzmir’in sağlık altyapısına önemli bir katkı sunarken, Eşrefpaşa Hastanesi'nin bölgedeki sağlık hizmetlerini daha da güçlendirecek.

Kaynak:İzmir Büyükşehir Belediyesi 

Bakmadan Geçme