İzmir'de Edebiyattan sahneye!

19 Ekim'de gerçekleşecek söyleşide 'Romandan Senaryoya' dönüşüm ele alınacak. Ücretsiz etkinlik! İzmir Milli Kütüphane'de düzenlenecek söyleşi, Prof. Dr. Nevzat Kaya'nın moderatörlüğünde edebiyatseverleri bekliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, edebiyatseverleri usta yazarlarla buluşturacak olan Edebiyat Söyleşileri dizisine başlıyor. Her ay düzenlenecek söyleşilerin ilk konuğu, yazar, senarist ve çevirmen Murat Uyurkulak olacak.

Edebiyat, eleştiri ve yazın dünyasına dair önemli isimleri bir araya getirecek olan söyleşi serisinin ilki, 19 Ekim’de İzmir Milli Kütüphane salonunda gerçekleştirilecek. Saat 16.30-17.30 arasında "Edebiyattan Sahneye - Romandan Senaryoya" başlığı altında yapılacak etkinlik, Prof. Dr. Nevzat Kaya’nın moderatörlüğünde ücretsiz olarak düzenlenecek.

Ekim, kasım ve aralık ayları boyunca sürecek olan bu etkinlik serisi, yazarlar, eleştirmenler ve okurlar arasındaki etkileşimi artırmayı hedefliyor. Edebiyatseverler, Uyurkulak'ın yazarlık deneyimlerinden senaryo yazımına kadar geniş bir yelpazede bilgi edinebilecek.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 

Bakmadan Geçme