• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de ekonomik krize karşı ucuz ekmek çözümü

İzmir'de ekonomik krize karşı ucuz ekmek çözümü

Halk Ekmek Fabrikası'nın büfe ve satış noktalarının sayısını 102'ye çıkararak sağlıklı ve uygun fiyatlı ekmek sunan belediye, bu uygulama ile hangi zorlukları aşmayı hedefliyor? İzmirli vatandaşlar, bu projenin hayatlarını nasıl etkilediğini düşünüyor? 5 liraya ekmek almak, gün geçtikçe artan enflasyon karşısında ne anlama geliyor? Tüm detaylar haberimizde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, başkan Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaadi olarak sunduğu 5 liraya ekmek satışıyla, giderek derinleşen ekonomik kriz ortamında vatandaşlara önemli bir destek sağlamaya devam ediyor. Halk Ekmek Fabrikası’nın satış noktalarının sayısı 93’ten 102’ye çıkarılırken, bu uygulama, mutfaklardaki maliyetleri hafifletmeyi amaçlıyor.

5 Liralık Ekmek, Ekonomik Krizle Mücadelede Bir Umut

İzmir'de ekonomik krize karşı ucuz ekmek çözümü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 15 Nisan tarihinde ekmek fiyatlarını 7 liradan 5 liraya düşürerek, vatandaşın yaşam standardını yükseltmeyi hedefledi. Başkan Tugay, Halk Ekmek’te fiyat artışı yapmayarak, sosyal belediyecilik anlayışını benimsiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Grand Plaza Gıda Turizm AŞ bünyesinde hizmet veren Halk Ekmek Fabrikası’nda, günlük olarak üretilen sağlıklı ve ekonomik ekmekler, pek çok ailenin mutfağındaki mali yükü bir nebze olsun hafifletiyor.

Yurttaşların Memnuniyeti

İzmir'de ekonomik krize karşı ucuz ekmek çözümü

 

Halk Ekmek’in sağladığı ekonomik faydaları değerlendiren vatandaşlar, uygulamanın kendilerine büyük kolaylık sağladığını dile getiriyor. İzmirli Ramazan Gelen, “Çok memnunuz. Hem ucuz hem kaliteli. 15-20 ekmek alan var. Bu önemli bir tutar yapıyor” diyerek, uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bir diğer İzmirli, Yetkin Çakır, “Yıllardır Halk Ekmek’ten ekmek alıyoruz. Maliyetine 5 liraya ekmek yiyoruz. Başkan’ımıza teşekkür ediyoruz. Taze ve günlük ekmek yiyoruz,” ifadeleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Uzun Kuyruklar ve Artan Talep

İzmir'de ekonomik krize karşı ucuz ekmek çözümü

Nami Satılmış, “Türkiye’nin hiçbir yerinde 5 liraya ekmek yok. Her taraftan buraya ekmek almaya geliyorlar. Nar gibi kızarmış ekmek,” diyerek Halk Ekmek’in sağladığı avantajları vurguladı. Aynı zamanda, Hacer Karamelek, “Burada 5 çeşit ekmeği bulabiliyoruz. Ekmek fiyatları 10-12 lira arasında değişiyor,” diyerek, uygun fiyatlı ekmeğin sağladığı faydaları anlattı.

Halk Ekmek Fabrikası’ndan Ürün Çeşitliliği

İzmir'de ekonomik krize karşı ucuz ekmek çözümü

Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye’nin zorlu ekonomik şartlarında yurttaşlara ucuz ve sağlıklı ekmek sunmayı amaçlıyor. Her gün el değmeden üretilen 150 bin ekmek, 102 Halk Ekmek satış merkezi aracılığıyla yurttaşların sofralarına ulaştırılıyor. 210 gramlık normal ve kepekli ekmekler 5 lira, 450 gramlık tam buğday unlu ve çavdar ekmekleri 18 lira, 1 kilogramlık karakılçık ekmeği 50 lira olarak satışa sunuluyor.

Ayrıca, çölyak ve fenilketonüri (PKU) hastaları için özel olarak üretilen glütensiz ekmek çeşitleri de bulunuyor. Bu ürünler, sipariş üzerine Halk Ekmek büfelerinden temin edilebiliyor ve kargo ile vatandaşlara ulaştırılabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu sosyal projesi, ekonomik sıkıntılar yaşayan yurttaşlar için önemli bir destek olmaya devam ediyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Bakmadan Geçme