• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de geleceği tasarlamak için bir araya geliyorlar !

İzmir'de geleceği tasarlamak için bir araya geliyorlar !

İzmir'de, 31 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 'Akıllı Şehirler' hackathonu, yenilikçi projelerin geliştirilmesine kapı aralıyor. Katılımcılar, en iyi fikirlerini hayata geçirerek ödüller kazanma fırsatı bulacak. Peki, bu etkinlikte hangi yaratıcı çözümler üretilecek? Hackathon sonunda kazanan projeler neler olacak? Geleceğin şehirleri için hangi teknolojik yenilikler gündeme gelecek?

İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ (İZTEKNOLOJİ), Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi ve İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi iş birliğiyle, 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde “Akıllı Şehirler” temalı bir hackathon düzenlenecek. Bu etkinlik, şehir yaşamına yönelik yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla gerçekleştirilecek ve katılımcılara çeşitli fırsatlar sunulacak.

Hackathon, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde saat 12.00’de başlayacak. Etkinliğe katılan ekipler, mentör desteğiyle projelerini geliştirme fırsatı bulacak. Yarışma sonucunda, en iyi projelere ödüller verilecek. Birincilik ödülü 30 bin TL, ikincilik ödülü 15 bin TL ve üçüncülük ödülü ise 5 bin TL olarak belirlenmiş durumda.Katılımcılara, projelerini gerçekleştirmek için yalnızca maddi ödüller değil, aynı zamanda İZTEKNOLOJİ'de staj fırsatı, EMO İzmir Şubesi’nin elektronik laboratuvarında ve diğer bazı eğitimlerde ücretsiz eğitim imkânı sunulacak.

GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER 

İzmir'de geleceği tasarlamak için bir araya geliyorlar !

“Akıllı Şehirler” hackathonu, katılımcılara şehirlerin daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve verimli hale getirilmesine yönelik yenilikçi çözümler geliştirme fırsatı sunuyor. 24 saat sürecek bu zorlu maratonda, teknoloji, sürdürülebilirlik ve inovasyon konuları bir arada ele alınacak. Katılımcılar, yalnızca kod yazmakla kalmayacak, aynı zamanda geleceğin şehirlerinde hayat bulacak projelere de imza atacak.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve katılım için kayıt yaptırmak isteyenler, Akıllı Şehirler Hackathonu adresini ziyaret edebilir.İzmir’deki bu hackathon, şehri geleceğe taşıyacak yaratıcı zihinleri bir araya getirerek, şehirlerin en büyük sorunlarına yenilikçi çözümler bulmayı amaçlıyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 
 
 

Bakmadan Geçme