İzmir'de kırık saçlar özgürlüğe yürüdü

Kadına yönelik şiddet son bulacak mı? CHP'nin Torbalı'daki yürüyüşünde hangi mesajlar verildi? Themis heykeli neden dikildi? İstanbul Sözleşmesi'nin geri gelmesi için yapılan bu farkındalık etkinliği, toplumda nasıl bir yankı buldu? Kadına şiddet karşısında büyüyen tepki hangi sözlerle dile getirildi?

İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi için düzenlenen 'Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor' etkinliği Torbalı'da gerçekleştirildi.

İzmir'de kırık saçlar özgürlüğe yürüdü

CHP İzmir İl Kadın Kolları, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi ve şiddete maruz kalan kadınlar ile çocuklar için başlattığı "Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor" adlı farkındalık yürüyüşüne devam ediyor. Selçuk'ta başlayan bu anlamlı yürüyüş, dün akşam Torbalı’da gerçekleştirildi. Kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve İstanbul Sözleşmesi'nin önemini vurgulamak amacıyla yapılan etkinliğe çok sayıda vatandaş ve siyasi katıldı.

İzmir'de kırık saçlar özgürlüğe yürüdü

Torbalı'daki yürüyüş, Tepeköy Meydanı'ndan başlayarak Kırmızı Kafe önünde sona erdi. Katılımcılar, kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla sloganlar attı. Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun’un yanı sıra, yürüyüşe Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Ece Bozbay, CHP yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

THEMİS HEYKELİ VE ZEYTİN FİDANLARI DİKİLDİ 

İzmir'de kırık saçlar özgürlüğe yürüdü

Torbalı Belediyesi, kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla Kırmızı Kafe'ye adaletin simgesi Themis heykelini dikti. Etkinlik sonunda, günün anlam ve önemine uygun olarak zeytin fidanları da alana dikildi. Bu sembolik eylem, adaletin ve barışın yeşermesi dileğiyle gerçekleştirildi.

KARANLIĞA KARŞI YÜRÜDÜLER 

İzmir'de kırık saçlar özgürlüğe yürüdü

Etkinlikte konuşan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, kadınların her gün yeni bir şiddet olayıyla yüzleştiğini belirterek, "Kadına yönelik şiddete karşı susmayacağız, korkmuyoruz ve korkmayacağız" dedi. İstanbul Sözleşmesi'nin önemine vurgu yapan Kurun, "Kadın cinayetlerine karşı sesimizi daha da yükselteceğiz. Her geçen gün büyüyerek ve güçlenerek bu mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

İzmir'de kırık saçlar özgürlüğe yürüdü

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir de konuşmasında kadın cinayetlerinin acı örneklerini hatırlatarak, kadına şiddetin son bulması için mücadele edeceklerini vurguladı. “Her gün televizyon ve radyolardan kadına yönelik şiddet haberleri duymaktan yorulduk. Kadına kalkan eller kırılsın diyoruz” diyen Demir, CHP iktidarı için de gece gündüz çalışacaklarını ifade etti. Demir, "Kadınların ve çocukların özgürce yaşayabileceği bir ülke inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Torbalı Belediyesi 

Bakmadan Geçme